Кога ще бъде коронацията на крал Чарлз е въпрос, който

...
Кога ще бъде коронацията на крал Чарлз е въпрос, който
Коментари Харесай

Нови спекулации около датата на коронацията на крал Чарлз

Кога ще бъде коронацията на крал Чарлз е въпрос, който вълнува цяла Англия, както и феновете на кралското семейство. За момента Бъкингамският замък не е съобщил формалните си планове, само че догатки на липсват.

Последното идва от уважавана интернационална медия.

Според Bloomberg церемонията ще се състои на 3 юни 2023 година в Уестминстърското абатство в Лондон. Те цитират неназован държавен източник, съгласно който тази събота при започване на лятото се счита за най-подходящата дата.

По това време Чарлз към този момент ще е навършил 74 години, което го прави най-възрастният английски монарх по време на коронацията си. На церемонията край него ще е и кралицата-консорт Камила.
 Снимка 587500
 

Самото събитие се чака да е доста по-скромно от обилната гала по коронясването на майка му кралица Елизабет преди 70 години. Очаква се в Уестминстърското абатство да участват представители на разнообразни вероизповедания и доста по-малко посетители.

На коронацията на Елизабет те наброяват над 8 хиляди индивида от 129 разнообразни страни. Заради новите ограничения за сигурност на тази на Чарлз се чакат най-много 2 хиляди индивида.

От Royal Central намират и особено значение в определената дата. На 3 юни 1865 година е роден крал Джордж V - прапрадядото на Чарлз и основателят на дома Уиндзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР