Кога нашият президент е имал свое мнение? Когато е подписвал

...
Кога нашият президент е имал свое мнение? Когато е подписвал
Коментари Харесай

Денков: Президентът Радев повтаря руски опорки

„ Кога нашият президент е имал свое мнение? Когато е подписвал Мадридската декларация или, когато през днешния ден повтаря едни съветски опорки? ”

Това попита министър председателят Николай Денков в отговор на рецензиите отправени по-рано през днешния ден от Румен Радев, написа.
Денков цитира Мадридската декларация от 29 юни, предходната година, която е подписана и от президента на България. В нея се акцентира поддръжката за териториалната целокупност на Украйна, Русия е избрана като агресор и съществена опасност за мира и НАТО.

„ Какъв е националният интерес и какво желае България през идващите седмици и месеци да обезпечи като отбрана на този народен интерес. Той е войната да спре колкото се може по-бързо. Но това няма да спре с апели към Украйна. Войната е стартирана от Русия. И най-лесният метод е Русия да изтегли войските си от Украйна. Това може да стане за един ден, както видяхме от похода на Пригожин ”, уточни Денков.

„ Вторият метод да осигурим нашата отбрана и непоклатимост е да изградим нашите военни сили и да ги интегрираме в НАТО, тъй като това е единствената гаранция за нашата отбрана и сигурност. Така че, по никакъв метод не мога да преглеждам изпращането на БТР-и, които в никакъв случай не са употребявани в тази страна, които стоят в складовете повече от 40 години и са забравени там, като опасност за нашата национална сигурност ”, разясни Денков.

Той акцентира, че кръгът към съветския президент Владимир Путин е този, който е почнал войната, продължава я и може да я спре, като изтегли войските си от Украйна.

„ Моята позиция е поредна – Украйна би трябвало да бъде член на НАТО, тъй като това е най-хубавият метод да отбрани себе си, а също по този начин и страните, които са след нея по линията към Западна Европа ”, сподели Денков.

Той обаче акцентира, че влизането на Украйна в НАТО може да стане само откакто спрат бойните дейности.

„ Непрекъснато има провокации от страна на президентската институция, аз няма да влизам в този звук ”, съобщи Денков.

„ Пак споделям, българският народен интерес е да спре войната, като Русия изтегли войските си от Украйна, Украйна да стане член на НАТО и ние да изградим нашия защитителен потенциал в цялостно сходство с районните проекти, които НАТО одобри във Вилнюс, и тогава никой няма да посмее да си намерения дори да нападне България ”, безапелационен е Денков.

По думите му, част от недоволството на украинския президент Володимир Зеленски е, че Украйна не е била поканена в НАТО още преди години, тъй като тогава война нямаше да има.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР