Кога ММС ще направи ревизия на федерацията?В българските щанги ври

...
Кога ММС ще направи ревизия на федерацията?В българските щанги ври
Коментари Харесай

След обвиненията в корупция, нови скандали в щангите! УС удари президента Ариф

Кога ММС ще направи проверка на федерацията?

В българските щанги ври и кипи. За следващ път! В сериозна допинг-драма не сме се забърквали от далечната 2015 година, само че този спорт като че ли е предопределен да бъде в обществения фокус с изключение на с триумфите и първенците си и с шумни кавги.

Настоящият миг не прави изключение, а удостоверява правилото! Образуваха се две фракции, чиито взаимни офанзиви ескалират непрекъснато, написа.
Емоцията от полученото Европейско състезание (12-20 февруари 2024) още не беше отминала, когато към него гръмна скандал с рушвет от 62 000 лева белязани пари. Предадени на служителя в Министерството на младежта и спорта и наследник на треньора на националния ни тим Иван Иванов – Иван Иванов – младши. Оказа се, че сигналът е подаден от президента на федерацията Ариф Маджид. За който към оня миг се смяташе, че е извънредно непосредствен с олимпийския първенец и народен треньор Иван Иванов… Скандал, в който заместник-министър Даниела Дашева непосредствено се загатна в свидетелските показания като част лицата, за които е предопределена сумата. В други времена това щеше да докара до незабавна оставка на заместничката на министър Димитър Илиев…

РАЗВРЪЗКА ИЛИ ЗАВРЪЗКА?

В понеделник възелът в българските щанги стартира да се разплита и стяга по едно и също време. След извършен Управителен съвет стана ясно, че петима от седмината членове на УС на БФВТ са завели тъжба против президента на централата Ариф Маджид в Софийска районна прокуратура, КПКОНПИ и спортното министерство (ММС).

В жалбата си Иван Иванов, Живко Архондев, Кирил Панайотов, Димитър Димитров и Антон Коджабашев упрекват Маджид в харчене на пари на федерацията за персонални потребности, с което единствено за последното тримесечие е нанесъл вреди за над 200 000 лева Представили са и 51 страници извлечения от сметката на БФВТ в " Юробанк България " за интервала 1 октомври - 31 декември 2023 година, както и таблица за осъществените, съгласно това извлечение, нецелеви разноски. В него има регистрирани заплащания с банковата карта на БФВТ за покупки на пури, десетки визити в питейни заведения и нощни заведения в Студентски град и така нататък, написа „ Сега “.

ОБРАТ

Първоначално Маджид разгласи, че ще се отдръпна като ръководител на федерацията, само че след контраатаката против него и пращането му на прокурор промени решението си.

„ Преосмислих решението си след тези офанзиви. Те са неоснователни. Сега си гледаме Европейското, а на 14 март имаме ексклузивен конгрес. На него ще се освободят целият Управителен съвет и ръководителят и ще се гласоподават нови хора. Ще забележим какво ще се случи там и ще действаме. До тогава има време и ще помисля какво да върша. Решението ми да се откажа към този момент не е твърдо. Реших да покажа на хората, че против този батак човек би трябвало да се бори с главата и рогата напред. Няма по какъв начин да го оставя по този начин. Ядосах се доста след всички вести и някакви сигналчета към институции, към които действително аз съм подавал сигнали против тях и всички знаем защо става въпрос. След всички тези случки не се усещам толкоз стимулиран да провеждам Европейското, само че ние ще създадем едно положително съревнование и по-късно ще мислим “, сподели Маджид пред БНР.

КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?

И тук идва въпросът ще направи ли нещо Министерството на младежта и спорта? Ще направи ли Инспекторатът на ММС инспекция на цялостната активност на Българска федерация по повдигане на те

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР