Кога милее за държавния интерес Корнелия - когато разпорежда като

...
Кога милее за държавния интерес Корнелия - когато разпорежда като
Коментари Харесай

ЧЕРВЕНИ ПАНАИРИ: Нинова първо да провери себе си за приватизацията на Пловдивския панаир, после да атакува Варна. А какво мисли Радев за акциите на авера му Гергов?

Кога милее за държавния интерес Корнелия - когато разпорежда като зам.-министър на стопанската система в Тройната коалиция приватизацията на най-голямото ревю на България - Пловдивски панаир? Или в този момент, когато, като вицепремиер и министър на стопанската система, нападна Варна и желае да прибере в отрасловото й ведомство акциите на общината?!

Днес вицето на Кирил Петков - Корнелия Нинова, упорства за прекъсване на решението на Общински съвет - Варна за апортиране на тези акции от губещия „ Международен панаир Пловдив” в по-печелившото сдружение „ Пълдин Туринвест”, което тя назовава " акт на скрита приватизация " в ултимативно писмо до регионалния шеф на Варна.
свързани новини117125на 13.12.2021
Важно е обаче да се напомни, че точно тя носи отговорност за съсипването на Панаира. Защото страната губи мажоритарния пакет акции в сдружението през 2006 година, когато Българска социалистическа партия и Румен Овчаров командват министерството на стопанската система, а персонално Корнелия е началник на борда на Пловдивския панаир.

И кой мислите, че печели акциите? Естествено, че Георги Гергов в съдружничество с Пловдивската община в „ Пълдин Туринвест”.

Под индиго Българска социалистическа партия и компания разиграват сходен панаир и във Варна, единствено че този път за акциите, свързани със собствеността на така наречен Дупка - голям терен на пъпа на морския град.

Въпросното апетитно място бе „ изтървано”, когато ръководител на Общинския съвет на Варна бе актуалният любим на Корнелия Борислав Гуцанов, през днешния ден народен представител от Българска социалистическа партия. Така акциите на Община Варна отидоха в ръцете на Георги Гергов, който стана горделив притежател на топ парцел в сърцето на морската столица.

Днес Корнелия пропуща тези обстоятелства, поставила маска на загрижена за държавния интерес. Позата й среща гореща поддръжка от съдружния сътрудник на Българска социалистическа партия - Демократична България.

Нека въпреки всичко някой от възмущаващите се да отговори на въпросите:

Защо е пропуснат давностният период на договорката „ Пълдин Туринвест” до 19 април 2017 година и са „ проспани” увеличението и намаляването на акциите в ущърб на Община Пловдив и в интерес на Гергов?

Защо е „ проспано” увеличението на капитала в сдружението " Търговски дом ", в което Община Варна е изгубила акциите си в Дупката в интерес на Гергов?

Каква е позицията на президента Румен Радев за придобивките на тези акции от авера му Георги Гергов?

При тази безочливост панаирите по тематиката занапред ще не престават.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР