Кога лидерите в коалицията ще се запитат какво военният министър

...
Кога лидерите в коалицията ще се запитат какво военният министър
Коментари Харесай

Радев иска военният министър да работи повече за България, не за Украйна

Кога водачите в обединението ще се запитат какво военният министър Тодор Тагарев прави за сигурността на България, а?

Този въпрос насочи президентът Румен Радев пред медии в Анталия, където взе участие в дипломатически конгрес.

Според него критериите за оценка на министри са странни. Радев желае да види министър, който ще работи за развиването на армията ни. Запитан дали Тагарев дава отговор на тези условия, президентът и висш главнокомандващ на Българската войска отсече, че желае да види повече.

Сформирането на нов кабинет зависи от това дали този парламент има още неизчерпан политически запас за съставяне на болшинство, разяснява Радев. Сигурно е, че на 6 март би трябвало да има оставка на държавното управление, която да се одобри от Народното събрание и да стартира цикълът на консултациите. Едно съществено ръководство изисква да се знае кой тъкмо носи отговорност, акцентира президентът.

" Трябва с мой автограф и с мой декрет да нося отговорност, само че всичко е размито и към този момент няма отговорност. Няма кой да ме принуди да подпиша декрет, само че отиваме в хипотезата на дълбока институционална рецесия ", акцентира президентът. Все още не обмислял вид за служебно държавно управление.

Радев разяснява и тематиката с преноса на природен газ. По думите му при отпадане на дерогацията има нараснал стопански риск, само че да се надяваме, че ще бъде предотвратено скокообразно повишение на цените.
 Свалянето на дерогацията не реже крилата на Авиоотряд 28
Свалянето на дерогацията не реже крилата на Авиоотряд 28

Има риск от повишение на цените на горивата, разгласи министър председателят Николай Денков

" Обсъдихме това да възстановя доверието в България като благонадежден енергиен сътрудник. То беше нарушено от Тя беше промушена в Народното събрание и два месеца по-късно я анулираха. Орбан не го е не запомнил, сега Унгария към този момент организира процедура по подписване на контракт с " Боташ " през нас, а нас към този момент ни няма. От фактор, който да търгува с газ, се превърнахме единствено в територия, през която минава газ ", съобщи президентът

Той разгласи, че е поканил турския президент Реджеп Ердоган да посети България, като се надява да пристигна още през тази година. Според Радев визитата на турския президент зависи от това дали страната ни ще има стабилно държавно управление, тъй като такава аудиенция би трябвало да бъде готова доста съществено с нови и обновени меморандуми и огромен бизнес конгрес. Също и откриване на доста нови благоприятни условия за съдействие, съобщи президентът.

Румен Радев и Реджеп Ердоган се срещнаха в границите на Дипломатическия конгрес и разискаха последните събития, свързани с руско-украинската война и израелско-палестинския спор.

" Визията, която набелязахме за задълбочаване на комерсиалния продан и съдействие, остава приоритет и за двете страни. Колкото и изострени да са несъгласията и споровете в района, разрешаването им става единствено посредством дипломация. Настояваме за уравновесено потребление на всички средства за възобновяване на разговора. Не можем да вземаме решения, които могат да доведат до разгръщане на конфликта в Украйна. Стигнем ли до нуклеарно оръжие, нещата към този момент губят смисъл ", счита президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР