Кога да предостави на децата си независимост е една от

...
Кога да предостави на децата си независимост е една от
Коментари Харесай

Приложения помагат на родителите да опазят децата си от заплахите в интернет

Кога да даде на децата си самостоятелност е една от най-големите алтернативи, с които актуалният родител се сблъсква. От контакт с непознати хора до кибертормоз от познати, родителите би трябвало да се усещат сигурни, че децата им ще останат в сигурност в интернет.

Ново световно изследване на компанията за киберсигурност Kaspersky (можете да го разгледате тук) демонстрира, че когато става въпрос за онлайн сигурност, някои родители избират оптималната степен на сигурност пред това да се доверят на преценката на детето си.

Въпреки че повече от две трети (67%) от родителите най-малко ненапълно са съгласни, че децата им са изцяло наясно с онлайн рисковете, към половината остават внимателни, като употребяват разнообразни принадлежности и практики, с цел да подсигуряват сигурност за децата си в онлайн пространството.

Във времена, когато деца на възраст сред 7 и 12 години имат достъп до доста от услугите, които техните родители употребяват, като уеб страници за стрийминг на видео или други цифрови услуги, съществуват безчет онлайн закани и опасности. Много родители са наясно с това и поддържат връзка с децата си, с цел да избегнат вероятните рискове. В множеството случаи тези диалози са ефикасни. Затова две трети (67%) от родителите най-малко ненапълно са съгласни, че децата им са изцяло наясно с онлайн рисковете.

Въпреки това в допълнение към тези смислени диалози родителите подхващат по-активен метод, с цел да схванат какво вършат децата им онлайн. Например половината (50%) ревизират устройствата на децата си – историята на браузъра.

Някои родители не разрешават на децата си достъп до интернет, в случай че се държат неприятно. Половината (52%) от родителите слагат ограничавания за времето, което децата прекарват на своите електронни устройства. Почти 30% от родителите употребяват за тази цел настройките на домашната безжична мрежа, с цел да пресечен интернет достъпа на децата си за избран интервал от време.

За да помогне на родителите да защитят децата и останалата част от фамилията си от онлайн заканите, Kaspersky предлага:

Да се вкара автоматизирано блокиране на устройството , с цел да можете да се управлява времето, което детето прекарва на компютър, смарт телефон или таблет. Можете да зададете времето, което смятате за задоволително.

С оциалните медии са част от персоналното пространство на детето , тъй че наблюдението на държанието им онлайн може да се възприема като навлизане в персоналния живот, изключително при по-големите деца. Децата рядко приказват за наличието си в обществените мрежи с родителите си. Най-доброто нещо, което могат да създадат родителите, е да разискват, без да подлагат на критика или да оказват напън, и да оферират препоръки по какъв начин децата да внимават при основаване на нови другари или контакти онлайн.

Като се абонират за Kaspersky Security Cloud , родителите могат да употребяват огромен набор от принадлежности за отбрана на цялото семейство онлайн. Услугата включва Kaspersky Safe Kids, основана да защищити децата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР