Коефициентите на майчина и мъртвородени деца са се увеличили на

...
Коефициентите на майчина и мъртвородени деца са се увеличили на
Коментари Харесай

Учени: Намаленият достъп до лекарска помощ е увеличил смъртността при родилките

Коефициентите на майчина и мъртвородени деца са се нараснали на фона на пандемията , спрямо предходните години. Това умозаключение е направено от учени от Англия и Турция, след, написа ТАСС. Увеличава се и броят на случаите на извънматочна бременност , изискващи интервенция.
Експертите свързват тези трендове с понижаване на достъпността на здравна помощ заради натоварването на лечебните заведения, изключително в страните с ниски приходи. Отбелязва се, че по време на пандемията дамите стават по-склонни да страдат от следродилна меланхолия .
 БХК сигнализира за неотчетена майчина смъртност и ненужни интервенции при родилките БХК сигнализира за неотчетена майчина смъртност и ненужни интервенции при родилките
Най-малко седем случая на дами, умряли в интервала на бременността, раждането или послеродовия интервал през 2019 година, не са били регистрирани...
В същото време случаите на гестационен диабет, високо кръвно налягане и други патологични положения, които се появяват по време на бременност, не са се нараснали. Броят на индуцирания труд и цезарово сечение също не се е повишил доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР