Коефициентът на вероятност за изчезване на човешката раса през следващата

...
Коефициентът на вероятност за изчезване на човешката раса през следващата
Коментари Харесай

Изчисляват вероятността човечеството да изчезне на 1 на 14 000

Коефициентът на възможност за изгубване на човешката раса през идната или всяка друга година е много висок: едно на 14 000, предизвестяват учените.

Това умозаключение е основано на комплицирани математически модели и което е забавно, в действителност не се основава на нещата, от които множеството хора се плашат през днешния ден, като нуклеарна война или климатични промени.

Вместо това учени от Института за бъдеще на човечеството в Оксфордския университет вършат калкулации въз основа на степента на изгубване на съществували типове (99% от които към този момент са изчезнали).

Учените са се пробвали да изчислят риска от изгубване на човешкия тип въз основа на рисковете, при които типовете хоминиди са оживели в продължение на 200 000 години, и изключват „ нови “ опасности, като нуклеарни оръжия или провокирани климатични промени.

Така те пресмятат, че възможностите ни да бъдем заличени може да доближат до 1 на 14 000, само че може да бъдат и доста по-ниски 1 на 87 000 или даже 1 на 870 000.

Изследователите пишат: „ Използвайки единствено информацията, че Homo sapiens съществува от най-малко 200 000 години, заключаваме, че вероятността човечеството да изчезне по естествени аргументи през дадена година е по-малка от едно на 14 000 и евентуално ще бъде по-малка от едно на 87 000.

„ Ако използваме записите за оцеляване за цялата линия на типа Homo, годишната възможност за изгубване по естествени аргументи пада под 1 на 870 000. “

И в случай че това не звучи толкоз неприятно, откривателите предизвестяват, че актуалните технологии може в действителност да влошат много нещата.

Те прибавят обаче, че изчисленията се ползват единствено за опасности от изгубване, които или са останали непрекъснати във времето или понижават през човешката история.

„ Нашият опит от оцеляване на типа в продължение на 200 хиляди години не може да изключи натрупващите се през последните десетилетия доста по-големи вероятности за изгубване подбудени от модерни източници, като нуклеарни оръжия или антропогенни промени в климата “, заключават учените.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР