Коефициентът на безработица в ЕС нарасна до 6,6% през април

...
Коефициентът на безработица в ЕС нарасна до 6,6% през април
Коментари Харесай

Европейската безработица е на половината от тази в Америка

Коефициентът на безработица в Европейски Съюз набъбна до 6,6% през април от 6,4% през март, заяви Евростат, статистическата работа на Европейския съюз.
Загубите на работни места не бяха разпределени отмерено във всички страни от Европейски Съюз. Коефициентът на безработица в Испания, който беше мощно наранена от ковид, се усили до 14,8% от 14,2% предния месец, оповестява Си Ен Ен, представени от БГНЕС.
Междувременно Германия поддържа нивото на безработица устойчиво на 3,5%, съгласно Евростат.
Все отново данните сочат, че Европа е съумяла да удържи безработицата, до момента в който се бори с най-тежката си икономическа рецесия от 30-те години на предишния век. Европейската комисия предвижда, че Брутният вътрешен продукт в 19-те страни, които употребяват еврото, ще се свие със 7,75% тази година, което е връх.
Икономистите частично признават необятното разчитане на работни стратегии със кратко работно време, които предизвикват фирмите да запазят чиновници, само че понижават работното им време. Тогава страната субсидира част от заплащането им. В Германия да вземем за пример държавното управление покрива сред 60% и 67% от заплащането за часовете без работа.
„ Схемите за работа със скъсен работен ден са необикновено ефикасни за ограничение на първичното влияние на икономическата рецесия, “ сподели Берт Колийн, старши икономист по еврозоната в холандската банка ING.
Програмите от този вид от дълго време са известни в Европа, където е по-трудно да се наемат и уволняват служащи и доста чиновници са обхванати от групови трудови контракти. Те се употребяват по-рядко в Съединените щати, където безработицата доближи 14,7% през април.
В края на април предприятията в Европейския съюз са подали почти 42 милиона заявки за подкрепяне на служащите посредством работни стратегии със кратко работно време, демонстрира изследване на Европейския синдикален институт. Това е еквивалент на близо 27% от всички чиновници в Европейски Съюз.
Но икономистката на UBS Ана Титарева споделя, че изследванията на пазара на труда може да не обгръщат цялостния размер на вредите за служащите в Европейски Съюз. Изследването изненадващо демонстрира, че безработицата в Италия е спаднала до 6,3% от 8% през март.
„ Изглежда, че някои хора, които са изгубили работата си след въвеждането на рестриктивните мерки за подвижност, не се смятат за безработни “, сподели Титарева в записка към проучване.
За да се смята за незает за задачите на изследването в Европейски Съюз, човек би трябвало интензивно да търси работа и да е подготвен да стартира нова работа в границите на идващите две седмици. Ограниченията в придвижването или настоящите потребности за развъждане на деца може да принудят хората да да задържат търсенето на работа, сподели Титарева.
По-нататъшното развиване доста зависи от продължителността и мащаба на икономическия спад. Европейските работни стратегии със скъсен работен ден работят добре единствено като краткотрайна мярка.
" Тъй като евентуално възобновяване ще продължи много дълго време, безработицата ще се усили доста, макар че работата за малко време ще помогне на продукцията да се възвърне по-бързо, откакто търсенето се върне ", сподели Колийн.
 
Всичко за рецесията следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР