Кое, в крайна сметка е най-важното? Ето един правилен отговор

...
Кое, в крайна сметка е най-важното? Ето един правилен отговор
Коментари Харесай

12 йога закони, които не позволяват другите да ни управляват

Кое, в последна сметка е най-важното? Ето един верен отговор – да съхраняваме виталната си сила, да не я пилеем на вятъра в суетност и в опити да достигнем до сърцата и мозъците на равнодушни хора.

Ценни препоръки, които ще ви служат като благонадежден щит против всевъзможни операции и в това време ще ви оказват помощ да бъдете в естетика със себе си. Те са дефинирани от йога гуруто Ар Сантема и стават известни като системата на 12-те естествени закони на йогата.

1. На теб ти би трябвало – ти го прави!

Всеки път, когато в диалога става дума за дълг или обвързване, съпроводени от думата  „ би трябвало ”, задайте си въпроса „ На кого му би трябвало? ”. Манипулаторите обичат да пропущат обстоятелството, че това „ би трябвало “ е нужно най-вече на тях самите.

Например, фразата, която постоянно употребяват родителите: „ Трябва да си намериш работа ”, без операция би звучала по този начин: „ Трябва да си намериш работа, с цел да спреш да ми харчиш парите – време е да слезеш от гърба ни и да се оправяш самичък. ”

2. Не обещавай. Ако си заречен – изпълнявай!

Колко постоянно давате недомислени обещания? Изпеченият манипулатор преднамерено ще ги измъква от вас, а по-късно ще експлоатира вашето възприятие за виновност.

Затова – просто не обещавайте! Ако въпреки всичко го направите – изпълнявайте.

Следващия път, когато някой се опита да ви преметне по този метод, помислете два пъти, преди да се ангажирате да извършите нещо.

3. Ако не те молят – не се бъркай!

Често се случва да се ръководим от положителни планове, а най-после да стане много по-зле. Без да са ни искали помощта, нашите старания се възприемат като даденост.

Още по-лошо е, когато за казуса на един човек молим напълно различен. Когато мислим, че оказваме помощ в такава обстановка, ние в действителност нарушаваме и закона „ Ако на теб ти би трябвало – ти си го направи ”.

Ако ви се коства, че някой се нуждае от помощ, първо проверете и разберете от него, подготвен ли е да одобри помощ точно от вас. Ако момиче преднамерено си заклещи токчето в шахта, единствено с цел да се запознае с ей това симпатично момче, а вие развалите всичко……няма да е доста прелестно.

4. При молба не отхвърляй!

Всяка молба допуска признателност. Манипулаторите са склонни да дават празни обещания или да не помнят за направените им услуги. Изпълнявайте молбата, само че не се тормозете да желаете услуга в замяна – даже по-рано.

5. Живей в сегашното ( не в предишното и не в бъдещето)!

Това е един от най-важните закони, без значение дали става въпрос за йога или за всяко друго нещо! Например, операцията „ Преди ти не беше подобен ”, постоянно капитулира пред „ Преди си беше за преди ”.

6. Не падай!

Колко постоянно се привързваме към човек, предмет или занятие? До каква степен тази обвързаност може да бъде мощна, без да слага душевното ни равновесие под опасност? Всеки има собствен отговор на този въпрос. Но, помнете: елементарно е да бъдете шантажирани през прочувствените връзки. Не позволявайте на вашите близки да се трансфорат в домашни терористи.

7. Не си поставяй цел !

За някои това може да е най-необичайния закон и осъзнаването му може да изисква малко повече време. Често, в случай че задачата е сложена погрешно, след нейното реализиране настава опустошаване. Най-вероятно тази цел ви е натрапена извън.

Затова постоянно питайте себе си или хората, които ви подтикват да извършите нещо: „ Какво следва по-късно? ”.

Като образец ще ви дам една от обичаните изречения на всички родители: „ Трябва да получиш висше обучение ”. Какво следва по-късно?

Да бъда брокер на недвижими парцели, да се занимавам с продажби или да стартира собствен бизнес? Мога да направя всичко това и без висше обучение.

8. Не пречи !

Най-гениалният от всички закони! Той може и би трябвало да се ползва, както във връзка с нас самите, по този начин и във връзка с другите хора.

Фразата „ Не ми пречи, апелирам! ” е способна да прави чудеса. Най-важното е да я изречете, преди да сте почнали да изпитвате неспокойствие.

9. В природата няма неприятно време

Законът с максимален метафизичен капацитет. Той ни учи да използваме всяка опция, включително и своите пропуски. Формулиран е по друг метод в другите системи.

Например в НЛП звучи по следния метод: „ Няма провали, има единствено противоположна връзка. ” Много от близките ще са щастливи да ви припомнят за вашите неуспехи или да се оплачат какъв брой зле е ситуацията в близост.

В такива случаи няма неприятно или положително – има единствено вашето отношение.

10. Не осъждай, не критикувай!

Трудно може да се уържи желанието да нахокаш някой, който си го заслужава. Но тази рецензия не е нужна – нито на вас, нито на останалите. Запомнете това!

Когато за следващ път тръгнат да ви осъждат се вслушайте, само че не критикувайте в отговор. Ето и някои потребни въпроси, които може да зададете в подобен случай:

„ И какво следва от това? “

„ Как предлагаш да се промени тази обстановка? “

„ Защо смяташ, че единствено твоята позиция е вярната? “

А най-добре изобщо не обръщайте внимание.

11. Не предавай информация, преди да си я направил собствен табиет, опит, умеене!

Ако не проверявате информацията, която разпространявате, то вие се превръщате в клеветник. Вашите думи престават да бъдат достоверни. От това с наслада ще се възползват вашите недоброжелатели.  Общувайки с други хора, уточнявайте по какъв начин и те са ревизирали информацията, която ви оповестяват. Повечето от тях изобщо не си дават труда да ревизират, ставайки жертва на подли игри или агитация.

12. Навсякъде и постоянно искай позволение!

Закон от региона на етикета. Неговото потребление освен застрахова от непотребни старания, само че и основава имидж на културен и учтив човек.

И въпреки всичко – питайте единствено с убеденост, другояче ще изглеждате като постоянно съмняващ се пътешественик или положително копие на познатия “вежлив елен “.

 Инфо: http://evolife.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР