Кое е животното изобразяващо главата на египетския бог Сет? …На

...
Кое е животното изобразяващо главата на египетския бог Сет? …На
Коментари Харесай

Кое е животното изобразяващо главата на египетския бог Сет?

Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет? …На пръв взор, визията на античните египетски богове наподобява много неусложнена. Те са хуманоидни същества с глави на известни локални животни: крокодил, котка, чакал, сокол и така нататък Но учените към момента не са разбрали кое животно изобразява господ Сет.Главата на Сет наподобява на куче или чакал, само че ушите му са доста дълги и стоят изправени, а челюстите му са мощно издължени и извити, като зурла на мравояд. Но в Египет мравояди не се срещат, те живеят единствено в Централна и Южна Америка, а и мравоядът няма такива уши.Никое друго локално животно няма сходна глава, тъй че не е изненадващо, че дебатът за това коя животинска глава носи господ Сет на раменете си е от стотици години.

 1 1 - Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет?
Според древноегипетската митология Сет е прочут като Бог на бурите, безредиците, пустинните пясъци, насилието, разрушенията, войната и цялостния безпорядък. В антични времена Сет е именуван още „ тифонския звяр “ или „ тифонското животно “.
Има изображение на този тифонски звяр под формата на същинско животно, само че даже и тогава е невероятно да се разпознава кое е.

 2 - Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет?
Поради това доста историци считат, че Сет има глава на измислено животно, което в никакъв случай не е съществувало в реалност. Това обаче наподобява доста необичайно на фона на обстоятелството, че други египетски богове имат глави на изцяло действителни животни.Четете още: Създание, считано за мит, се оказва същински нов скотски видНякои откриватели допускат, че е допустимо животното на Сет да е прекомерно стилизирано за същинско различаване, или че животното към този момент е изчезнало.

 3 - Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет?
Има версии, че главата на Сет е стилизирано изображение на чакал, лисица или даже хиена, само че още веднъж във всички изображения на Сет, които са достигнали до нас, той има мощно извита зурла, а тези животни са с права. И в случай че египтяните не са трансформирали лицата на другите си богове, да вземем за пример крокодил или котка, тогава за какво биха създали това особено за Сет?

 4 - Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет?
Освен това, Сет има доста забележителна опашка, която постоянно се изобразява изправена, с пискюл в края, като на лъв, или е с колеблив край.Египетският господ Анубис има глава на чакал, само че главата му е с зурла и уши тъкмо като главата на същински чакал. Така че, когато египтяните рисуват Сет с глава, друга от главата на чакал на Анубис, те несъмнено не просто стилизират главата на животното, а изобразяват тъкмо това, което желаят.

 5 - Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет?
Някои откриватели даже допускат, че Сет има глава на жираф, макар, че в цветните стенописи главата на Сет постоянно е доста тъмна, постоянно черна или тъмночервена, само че не и жълтеникаво-оранжева, като на жирафа.Мнозина са съгласни, че главата на Сет е доста сходна на куче от породата хрътки, които са доста антични, само че ушите на хрътките са изцяло разнообразни и тази порода въобще не е подобаваща за Бога на яростта и войната.

 6 - Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет?
Други теории допускат, че Сет има глава на магаре, на незнайно диво куче, прасе или даже окапи.Една от най-противоречивите теории е изразена от прочут уфолог, който счита, че Сет е изобразен в същинската си форма като извънземен, каквито в началото са били всички антични египетски богове, преди да се трансфорат в герои на легенди.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР