Кодът на системите за криптовалута може да бъде проучен лесно

...
Коментари Харесай

Загубите от крипто хакове скочили с 60%


Кодът на системите за криптовалута може да бъде изследван елементарно от киберпрестъпниците за офанзиви и обири (снимка: CC0 Public Domain)

Загубите от хакване на криптовалутни системи са скочили с близо 60% през първите седем месеца на годината до 1,9 милиарда $, по данни от блог обява на анализаторската компания Chainalysis. През същия интервал на предходната година откраднатите средства от хакване възлизат на 1,2 милиарда $.

Chainalysis означи, че няма възможност наклонността да се обърне скоро, като се има поради хакването на Nomad, оценено на 190 милиона $, и кражбата на 5 милиона $ от няколко портфейла на Solana още през първата седмица на август.

„ DeFi протоколите са неповторимо уязвими за хакване, защото техният отворен код може да бъде изследван елементарно от киберпрестъпниците, търсещи уязвимости, и е допустимо стремежът за бързо постигане до пазара и реализиране на напредък да доведат до пропуски в най-хубавите практики за сигурност “, споделя Chainalysis в блога си.
още по темата
Голяма част от средствата, откраднати от DeFi протоколите, могат да бъдат приписани на „ неприятни лица “, свързани със Северна Корея, изключително на елитни хакерски единици като Lazarus Group, счита американската компания. Тя пресмята, че в досегашната част от годината обвързваните със Северна Корея групи са откраднали към 1 милиард $ криптовалута от DeFi протоколи.

По отношение на крипто-измамите, компанията за проучвания в блокчейн сферата регистрира внезапен спад от 65% до юли – в сходство със спада на цените на цифровите активи. Общите доходи от измами през годината до юли възлизат на 1,6 милиарда $. Това е с 65% по-малко по отношение на същия интервал на предходната година.

„ Измамите са намалели основно заради спада на криптовалутите, само че също по този начин и заради многото триумфи на правоприлагащите органи против измамниците, както и с помощта на продуктовите решения, които тържищата могат да употребяват за битка с измамите “, разяснява данните Ким Грауер, шеф по проучванията на Chainalysis.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР