Код жълто и код оранжево за значителни количества остава в

...
Код жълто и код оранжево за значителни количества остава в
Коментари Харесай

Дъждовно и хладно време през почивните дни

Код жълто и код оранжево за обилни количества остава в действие през днешния ден в съвсем цялата страна.

Оправдават се предизвестията за проливни превалявания. За последните 36 часа в София са измерени 33 литра на кв. метър, в Чирпан – 44. На Черни връх снежната завивка към този момент е 24 см, на Ботев - 10.

Ще бъде и доста прохладно, изключително в Източна България. Максималните температури ще бъдат в необятни граници, в интервала от 5° до 18°.

През нощта ще продължи да вали. По-значителни количества се чакат в Централна България. Минималните температури ще са сред 6° и 11°. В събота преваляванията ще продължат и през втората половина на деня, на доста места в източните региони със обилни количества. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се раздра. Вятърът ще е слаб до сдържан, а оптималните температури - сред 10° и 15°, по Черноморието – от 16° до 18°.

Значителна ще бъде облачността и в планините, на доста места ще има валежи, а границата сред дъжд и сняг ще се повиши на 1800 м. По курортите ще духа сдържан вятър, най-вече от север. Максималните температури ще са от 2° до 11°.

Валежи ще има и в Европейска Русия, Беларус и Украйна, а в Норвегия и на следващия ден ще вали сняг. Повече слънчеви часове ще има във Франция и Югозападна Германия.

На Балканския полуостров ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд, тук-там обилни и съпроводени от гръмотевици, а по високите планински елементи ще вали сняг. Температурите ще останат по-ниски от междинните за месеца, изключително в западните региони от полуострова.

Хладно за сезона и облачно ще се задържи у нас и в неделя. Ще има валежи, само че слаби и на малко места. В понеделник ще стартира покачване на оптималните температури, което ще продължи и през идващите дни, когато и облачността последователно ще се раздира и ще и ще има и слънчеви часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР