Коалицията, включваща партии, обединени около протестите Сърбия срещу насилието, би

...
Коалицията, включваща партии, обединени около протестите Сърбия срещу насилието, би
Коментари Харесай

Проучване: 41% биха гласували за опозиционните партии в Сърбия, 49% за коалицията на Вучич

Коалицията, включваща партии, обединени към митингите " Сърбия против насилието ", би била подкрепена от 41% от гласоподавателите, до момента в който 49% биха подкрепили обединението, водена от сръбския президент Александър Вучич, демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение на Центъра за проучвания, бистрота и отчетност (CRTA), заяви " Данас ".


БГНЕС напомня, че през последните няколко месеца десетки хиляди стачкуваха по улиците на сръбските градове, в символ на противоречие с политиката на принуждение, медийното затъмнение и други проблеми на актуалната власт в Белград.


10 на 100 от интервюираните в изследването декларират, че на идните избори биха подкрепили десния опозиционен блок – " Движение Двери ", " Заветници ", " Новата демократична партия на Сърбия " и " Движението за възобновяване на Кралство Сърбия ", заяви CRTA.


Според резултатите от анкетата 47% от гласоподавателите считат, че Сърбия върви в неверна посока, до момента в който 38% имат вяра, че страната е на прав път. Като най-големи проблеми в страната респондентите показват икономическата обстановка, неприятния витален стандарт, повишението на цените, инфлацията.

Икономическата обстановка е посочена като " един от проблемите " от 39% от интервюираните, до момента в който 29% споделят, че това е " най-големият проблем ", пред който Сърбия е изправена сега.

Според 23% от интервюираните въпросът с Косово е най-големият проблем на страната, като би трябвало да се означи, че изследването е извършено в дните на рецесията със сигурността в Северно Косово.

Почти всеки втори респондент споделя, че държавното управление не е изпълнило множеството от обещанията, дадени преди последните избори, до момента в който 36% от считат, че множеството от обещаното е изпълнено.

Телефонното изследване е извършено на инцидентен принцип от 1544 респонденти в цяла Сърбия и 806 респонденти единствено в столицата Белград сред 23 септември и 5 октомври. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР