Коалицията срещу "Ислямска държава" (ИД) освободи почти всички територии, завладени

...
Коалицията срещу "Ислямска държава" (ИД) освободи почти всички територии, завладени
Коментари Харесай

НАТО: ИД остава заплаха дори и без земи

Коалицията против "Ислямска страна " (ИД) освободи съвсем всички територии, завладени от терористите, само че джихадистката формация остава опасност, даже и без територия. Това съобщи на конференция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според водача на Северноатлантическия пакт страните от обединението би трябвало да решат по какъв начин да постъпят с джихадистите. Той посочи, че НАТО поддържа обединението, само че не взе участие в нейната активност, с изключение на с предоставените самолети-радари. По мотив почналата през днешния ден двудневна среща на министрите на защитата от пакта генералният секретар означи, че се чакат решения за промени в командването на Алианса. Предвижда се министрите да одобрят обособяването на отдел за наблюдаване на Атлантика, откъдето минават връзките сред Северна Америка и Европа. Вторият нов отдел ще съгласува разбъркването на войски на НАТО в Европа. Очаква се да бъде одобрено и обособяването на център за интервенции в интернет.

Министрите от НАТО ще обсъдят първите национални проекти за осъществяване на задачата вложенията в отбранителни качества да доближат два % от брутния вътрешен артикул (БВП) до 2024 година. Столтенберг през вчерашния ден заяви, че едвам 15 от 29-те страни от НАТО наподобява ще бъдат в положение да реализират в точния момент тази цел. Докладите демонстрират забележителен прогрес, само че остава още доста работа, разясни той. Тази вечер ще бъде разисквано съдействието в региона на защитата сред НАТО и Европейския съюз.

Столтенберг разяснява, че задачата е двете организации да се допълват, както и че Европейски Съюз не може да замести НАТО в региона на сигурността. В отговор на въпрос генералният секретар посочи, че Украйна първо би трябвало да приложи нужните промени, преди да изиска да се причисли към НАТО. Оказваме на Киев огромна политическа поддръжка, в този момент е време за промени и когато те напреднат, ще оценим опцията за кандидатстване, уточни Столтенберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР