Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) ще работи за издигането на

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) ще работи за издигането на
Коментари Харесай

Кандидатът ще е един. ПП-ДБ ще работи за общо явяване със Спаси София на местните избори

Коалицията " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) ще работи за издигането на общ претендент със " Спаси София " на локалните избори през есента. Това потвърдиха в четвъртък пред бТВ Кирил Петков и Лена Бориславова .

Думите им идват, откакто по-рано тази седмица водачът на " Спаси София " Борис Бонев прикани за обща кандидатура с Политическа партия и Демократична България за кмет на София, като изиска тя да бъде оповестена допустимо най-скоро.

" Демократичната ни общественост от тези две обединения и " Спаси София " ще работим дружно и претендентът ще бъде един ", сподели Кирил Петков в четвъртък.

По думите му задачата на Лена Бориславова на локалните избори ще бъде структурирането на екипите и активността им. По-късно денем самата Бориславова удостовери, че трите обединения работят за издигането на общ претендент дружно и с " Екипа на София " - гражданска организация от специалисти по градските политики.

" Не мисля, че сега партиен претендент, разпознаваемо лице е най-хубавото решение, с цел да има обединяване към него ", сподели Бориславова в отговор на въпрос дали тя е вероятен претендент.

Още през ноември, когато " Спаси София " и като политическа партия, Борис Бонев сподели, че се водят диалози сред неговата групировка, Политическа партия и Демократична България за взаимно явяване.

Бонев неведнъж е казвал, че е подготвен да бъде претендентът на обединяването, само че е податлив и да не се кандидатира, в случай че има различен претендент, който да подсигурява победа над ГЕРБ и болшинство в Столичния общински съвет.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР