Коалицията на Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Коалицията на Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Абсолютна победа за Вучич на изборите в Сърбия

Коалицията на Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. " Сърбия не би трябвало да стопира " печели предварителните парламентарни избори. При преброени малко над 73% от гласовете, те получават 128 депутатски места в 250-местната Скупщина.

Президентът Вучич разгласи победа и акцентира, че приоритет за държавното управление му ще бъде влизането на Сърбия в Европейски Съюз. По думите му, неговата коалиция ще има безусловно болшинство в идващия парламент.

Опозицията упрекна ръководещите в изборни измами и не приема резултатите. Тази вечер са проведени митинги в Белград.

Въпреки предварителните упования, че ръководещата партия в Сърбия на президента Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. няма да има опция да реализира болшинство в западната ни съседка на провелите се предварителни парламентарни, районни и локални избори, групировката съумя да реализира триумф.

Според двете съществени социологически организации Сръбската прогресивна партия ще има в новия състав на Скупщината 128 депутати, което е малко повече от половината от общо 250 народни представители.

Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. сподели, че неговата партия е постигнала безапелационно болшинство.

" Ще имаме безусловно болшинство в Народното събрание. Предстоят ни сложни времена, би трябвало да продължим по пътя си към Европейски Съюз. Преговорите ще бъдат тежки, в това число тези с Прищина, само че Косово и Метохия постоянно ще бъдат част от територията на Сърбия, няма да се откажем от тях ", съобщи сръбският президент.

Далеч зад тях е опозиционното придвижване " Сърбия против насилието ", което получава 23.6 % и ще има 65 депутати. От групировката упрекнаха ръководещите в изборни измами.

" Няма да приемем това, което се случи в Сърбия като резултат от едни почтени и демократични избори. Станахме очевидци на редица нередности и на оскърбление - хора, които не живеят в Белград, бяха доведени да гласоподават тук. Ще използваме всички вероятни демократични способи, с които да се преборим против тази кражба на гласове ", съобщи Мирослав Алексич, водач на опозиционната " Сърбия против насилието ".

Социалистическа Партия на външния министър Ивица Дачич получи 6.9%, което е два пъти по малко от преди една година и половина. Той разяснява, че изборния им резултат е неприятен и загатна, че ще подаде оставка.

Избирателната интензивност доближи 60% което е повече от тази на миналогодишния избори.

Бившата председателка на Гражданския съюз на Сърбия и известна социоложка Весна Пешич съобщи за телевизия Ен1, че в Сърбия към този момент няма демократични избори.

Тя разкритикува акцията на Сръбската прогресивна партия. " На какво приличаше акцията? Вучич не се слезе от малкия екран, като че ли той се беше кандидатирал. Никого от Сръбската прогресивна партия не видяхме в програмата, а когато се показваха, единствено хвалеха Вучич ", сподели тя.

Весна Пешич счита, че е мъчно да се завоюват избори против Сръбската прогресивна партия, тъй като тази партия има поддръжката и на Съединени американски щати, и на Европейския съюз.

" Те желаят Вучич да остане. С Макрон пие вино. Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е го назовава " скъпи Александър ", като че ли са другари ", съобщи Пешич. " Западът желае с Косово да се завърши. Само това ги интересува ", сподели Пешич.

Пешич съобщи, че още преди изборите през 2000 година и на 5 октомври, макар огромния брой хора на улицата, поддръжката от чужбина е била от значително значение. " В Сърбия е нужна външна поддръжка за промяна на държавното управление ”, уточни известната сръбска социоложка, предава Българска телеграфна агенция.

Пешич се спря и на изненадващо положителния резултат на листата, събрана към пулмолога Бранимир Несторович, която мина изборния предел и влезе в Народното събрание. " Несторович известно време не слизаше  от малкия екран. Особено във времето на Ковид. Вероятно това е предиздвикало хората да го последват. Едни антиваксъри и едни примитивни хора. Сега постоянно беше в  телевизия Хепи. Каква е политиката, която води? Никой не знае това. Кои са хората в листата му? Това също никой не знае “, съобщи Весна Пешич.

" Русия приветства триумфа на партията на президента Александър Вучич ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Ние в действителност доста деликатно следим (изборите). Тона е извънредно вътрешен въпрос на Сърбия, другарската за нас Сърбия, братската Сърбия. Естествено, поздравяваме за този триумф господин Вучич. Надяваме се, че това ще способства за по-нататъшното развиване на страната. Разбира се, разчитаме, че траекторията на по-нататъшно подсилване на нашето другарство, на нашето взаимноизгодно и с взаимно почитание взаимоотношение ще продължи ", сподели Песков.

 Унгарският министър председател също поздрави Вучич и членовете на неговата листа за успеха им на вчерашните парламентарни избори в Сърбия, заяви Танюг. 

" Сърбия няма да спре! Поздравления за президента Вучич и членовете на неговата листа за безапелационната изборна победа ", написа Орбан в мрежата X.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР