Коалицията, издигнала Васил Терзиев за кмет на София подценила факта,

...
Коалицията, издигнала Васил Терзиев за кмет на София подценила факта,
Коментари Харесай

Борис Бонев взриви БНР: Подценихме комунистическата семка на Васил Терзиев

Коалицията, издигнала Васил Терзиев за кмет на София подценила обстоятелството, че негови родственици са били чиновници на „ Държавна сигурност “. Тази оценка направи в изявление за БНР лидерът на „ Спаси София “ Борис Бонев. Той ще бъде лидер на софийската листа на обединението, включваща още „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Екипът на София “.
Бонев сподели, че преди да бъде номиниран, Терзиев правилно е уведомил политиците за принадлежността на дядо му и татко му към комунистическите секрети служби, само че те решили, че това няма да е „ чак толкоз огромен коминикационен проблем “. Лидерът на „ Спаси София “ даде образец със личното си семейство, което също било подложено на репресии в предишното, само че се научило да прости.„ Не желая управническите качества на Васил Терзиев, фактът, че имаме огромно обединяване на опозицията в София против ГЕРБ и фактът, че можем да откопчим града от хватката на партията на Бойко Борисов след толкоз доста години, да бъде жертва на сходно изместване на погледа от значимите неща, за която даже претендентът ни не носи отговорност “, акцентира той.
В отговор на различен въпрос Борис Бонев сподели, че „ Спаси София “ ще се отдръпна от обединението, в случай че в името на държавното управление останалите партии стартират да сътрудничат с ГЕРБ на столичен терен. „ Компромис със София няма да вършим. Ако комфортът на националната власт е за сметка на промените в София, то нашите сътрудници ще би трябвало да си търсят различен съдружен сътрудник. Не сме се блъскали 14 години с толкоз старания и труд, с цел да може най-после всичко това да бъде хвърлен в кофата “, акцентира политикът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР