Коалицията БРИКС активно проучва възможностите за намаляване на зависимостта от

...
Коалицията БРИКС активно проучва възможностите за намаляване на зависимостта от
Коментари Харесай

БРИКС: Съюзът може да пусне валута, подобна на еврото

Коалицията БРИКС интензивно изследва опциите за понижаване на зависимостта от щатския $ посредством създаване на различна валута.

Те обмислят разнообразни тактики за подсилване на локалните валути в международната търговия и предизвикват други разрастващи се страни да последват образеца им.

Неотдавнашните полемики в границите на БРИКС допускат опцията за приемане на единна валута, сходна на еврото, за да се оспори господстващото състояние на щатския $.

Антон Силуанов, министър на финансите на Русия, изрази интерес към основаването на обща разчетна единица и валута в границите на алианса, която би могла да служи като действителна опция на $ за установяване на цените на стоките.

Важно е обаче да се означи, че тези разисквания са към момента в начален стадий, като към момента не са взети дефинитивни решения.

Очаква се страните от БРИКС да се съберат на идната си среща на върха през октомври, с цел да проучат в допълнение тези оферти и вероятно да дефинират нови насоки за алианса, което може да има обилни последствия за световната икономическа динамичност, изключително за секторите, мощно подвластни от щатския $.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР