Коалиция или нищо - това е най-общо духът на поканата,

...
Коалиция или нищо - това е най-общо духът на поканата,
Коментари Харесай

Коалиция или нищо: ГЕРБ покани ПП-ДБ на преговори в Партийния дом

Коалиция или нищо - това е най-общо духът на поканата, която през днешния ден преговорният екип на ГЕРБ-СДС изпрати на ПП-ДБ. 

Преговорите ще стартират в събота сутринта и ще се водят в постройката на някогашния Партиен дом. Първоначално от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС оповестиха, че диалози ще има в петък, събота и неделя, само че диалозите на следващия ден към този момент са анулирани.

Поканата, с която OFFNews разполага, е адресирана до Кирил Петков и Атанас Атанасов, само че не и до Христо Иванов, който също е част от преговорния екип на ПП-ДБ. В събота по същото време ще се организира третата Национална конференция на " Да, България ", чийто водач е Иванов.

От документа излиза наяве, че ГЕРБ няма да беседва за министерски кресла и постове, до момента в който не се реализира единодушие по препоръчаното от тях съдружно съглашение.

" Считаме, че едвам откакто и в случай че реализираме единодушие по съглашението и механизма за ръководство, можем да продължим взаимно по изработването на законодателната и управническа стратегии ", пишат в поканата Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян - преговорният екип на ГЕРБ-СДС.

Миналата седмица водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му повече няма да влиза в сглобки и настоя за подписването на съдружно съглашение. Същият апел бе насочен и от глобения по световния закон за корупция " Магнитски " ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски (движението има двама ръководители - Пеевски и Джевдет Чакъров), който продължава да твърди, че не взе участие във властта.

Тази покана бе отхвърлена от ПП-ДБ и на брифинг в Народното събрание предходната седмица обявиха, че работата по целите би трябвало да продължи, а в случай че сглобката ще се трансформира в коалиция - това би трябвало да стане най-рано след 9 месеца.

Този вторник Националното заседание на ГЕРБ реши да даде " финален късмет " за общо ръководство с ПП-ДБ и поддържа плана за съдружно съглашение, което бе изпратено до сътрудниците им във властта. До този миг водачите на ПП-ДБ отхвърлят да разясняват всъщност документа и дали биха се съгласили с него.

Междувременно обаче ПП-ДБ пришпориха гласуването на оставката на кабинета " Денков ", което стана през вчерашния ден с цялостно болшинство в Народно събрание. Заради това и през вчерашния ден, и през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че няма " никаква вяра " за общ кабинет с ПП-ДБ.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР