Коалиционното правителство в Чехия оцеля при парламентарен вот на недоверие

...
Коалиционното правителство в Чехия оцеля при парламентарен вот на недоверие
Коментари Харесай

Правителството в Чехия оцеля след вот на недоверие заради енергийната криза

Коалиционното държавно управление в Чехия оцеля при парламентарен избор на съмнение по тематиката за оправянето с енергийната рецесия и скандал, в който беше забъркан шефът на една от разследващите служби на страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Депутатите от петпартйната ръководеща коалиция, която има болшинство в долната камара на чешкия парламент, отхвърлиха вота на съмнение, гласуван през днешния ден след диспути по него, траяли 22 часа. Само 84 народни представители в 200-местната Камара на депутатите гласоподаваха " за " приемането му.

Опозицията в Народното събрание, в това число центристката партия " Действие на недоволните жители " (АНО), водена от някогашния министър председател популист Андрей Бабиш, и антиимигрантската " Свобода и директна народна власт ", упрекват ръководещите, че не вършат задоволително, с цел да оказват помощ на чешките жители и бизнеса да се оправят с високите цени на електричеството и природния газ.

Чешкото държавно управление оспорва тези изказвания, като се аргументира с признатия проект за поддръжка на семействата със приблизително по 15 000 чешки крони (611 долара) през идната зима, както и с подготвяните нови ограничения за облекчение на финансовия напън.

Правителство в Чехия възнамерява да призове за привикване на незабавна среща на страните от Европейския съюз през идната седмица, на която да се потърси обединен метод към казуса. Страната сега е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Другата тематика на вота на съмнение касаеше случая с подалия оставка началник на Бюрото за интернационалните връзки и информация Петр Млейнек поради хипотетични контакти с предприемач, упрекван в корупция. Самият Млейнек отхвърля тези обвинявания. Депутатите от опозицията в Чехия упорстват и за отстраняването на министъра на вътрешните работи Вит Ракушан, който назначи Млейнек и го поддържа в абсурда.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР