Коалиционното правителство начело с премиера Кирил Петков ще намалява парите

...
Коалиционното правителство начело с премиера Кирил Петков ще намалява парите
Коментари Харесай

Правителството на Кирил Петков намалява парите за култура, въпреки обещаното увеличение

Коалиционното държавно управление отпред с премиера Кирил Петков ще понижава парите за просвета през идващите три години. Бюджетът за просвета ще спадне от 0.6% през тази година до 0.4 % през 2025. Това опонира с обещанието на представителите от " Продължаваме промяната " при основаването на кабинета.

От данните на Министерството на финансите излиза наяве, че бюджетът за просвета през 2022 година възлиза на 869.6 млн.лева. През идната година той ще бъде с близо 20 млн.лева по-малко - 850.7 млн, а през идващите две години ще бъде 823. 6 млн. лева На процедура средствата отделени за просвета ще бъдат доста по-малко като се има поради сериозната инфлация.

По време на договарянията за сформиране на държавно управление в края на предходната година от Политическа партия обещаваха " средствата за просвета да бъдат най-малко 1% от държавния бюджет ".

Министърът на културата Атанас Атанасов, който е персонален другар на финансовия министър Асен Василев, през последните 10 дни провокира всеобщо отвращение, освен измежду културните среди, само че и в цялото общество, заради несъответстващото си държание при снимането на видео клип от неговия кабинет. Въпреки апелите за оставка Атанасов даде обещание да продължава да извършва длъжността министър и да разгласява всяка седмица по един нов клип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР