Коалиционният партньор на ГЕРБ – СДС се разсърди, че държавата

...
Коалиционният партньор на ГЕРБ – СДС се разсърди, че държавата
Коментари Харесай

СДС гневни на Зарков, че прокурорите на Кьовеши ще се настанят на Раковски 134

Коалиционният сътрудник на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се разсърди, че страната има желание да даде постройката на " Раковски " 134 за прилагане на европейските делегирани прокурор. Председателят на партията Румен Христов скочи на служебния правосъден министър Крум Зарков и разгласи, че синята партия щяла да остане на улицата. Христов съзря и удар по линия на Българска социалистическа партия против Съюз на демократичните сили.

" Може ли господин Зарков да ни осведоми дали неговата обичана партия си заплаща постоянно наема за " Позитано " 20. Това ли е най-важната му задача, до момента в който е длъжностен министър – да изгони най-старата демократична партия с неспособност да се върне? Това персонално възмездие ли е?, попита той.

Припомняме, че при встъпването си в служба Зарков разгласи, че един от целите му ще е да се откри независима постройка за европейските делегирани прокурори. В момента службата се обитава на адреса на районната прокуратура – в така наречен Военно НДК на бул. " Скобелев " в София.

Няколко дни по-късно Зарков съобщи, че е изискал от районното министерство и регионалния шеф постройката да се даде на Висшия правосъден съвет, който да настани в нея делегираните прокурори. Зданието е държавна благосъстоятелност и сега стои празно.

" Много е евентуално в идващите дни адресът на Европейската прокуратурата у нас да е " Раковски " 134, тази небеизвестна постройка. Тя е празна и няма кой да бъде изпъден ", съобщи министърът пред БНР.

Съвсем друга е версията на водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов. В петък той изясни, че Съюз на демократичните сили се била изнесла от " Раковски " 134, с цел да се направи ремонт. Имало спогодба краткотрайно да получат ново помещение, само че това по този начин и не се случило.

Според Христов партията е водила диалози и с някогашния министър председател Кирил Петков, и с регионалните шефове през последните месеци. Били се разбрали да вземат един етаж, тъй като постройката била знак на политическите промени у нас след 1989 година.

" Тя е знак на Прехода и от тая позиция ние виждаме един скрит план от страна на представителите на Българска социалистическа партия, в тази ситуация Крум Зарков, за политическо възмездие ", съобщи Румен Христов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР