Коалиционният мир между ГЕРБ и Обединените патриоти се пропука заради

...
Коалиционният мир между ГЕРБ и Обединените патриоти се пропука заради
Коментари Харесай

Коалиционният мир между ГЕРБ и Обединените патриоти се пропука заради КФН

Коалиционният мир сред ГЕРБ и " Обединените патриоти " се пропука поради попълването на състава на значим държавен регулатор - Комисията за финансов контрол (КФН). ГЕРБ през вчерашния ден се оказа единствената политическа мощ, която поддържа двамата претенденти за членове на КФН Румен Соколов и Йордан Чомпалов. Те получиха едвам 90 гласа " за " (от ГЕРБ) против 110 " срещу " на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля ". 15-те присъстващи в залата депутати на Оперативна програма гласоподаваха " въздържал се ".
Николай Александров от " Обединени патриоти " съобщи пред " Сега ", че не са подкрепили Соколов и Чомпалов, тъй като двамата се показали едва на чуването в парламентарната бюджетна комисия, а също така имало и подозрения за спор на ползи. " Чомпалов не съумя да отговори изчерпателно на част от въпросите. Някои от тезите му бяха много дискусионни. Освен това е съучастник в юридическа адвокатска фирма, която работи по проблеми, попадащи в полето на контролираната от КФН материя. Има също медийни изявления, че господин Чомпалов живее на фамилни начала с някогашен член на КФН, който сега е на доста висока позиция в пенсионен фонд. Всичко това ни накара да се въздържим, тъй като репутацията на индивида, който ще дава отговор за над 12 милиарда лева в пенсионните фондове, би трябвало да е безупречна. Що се отнася до господин Соколов, неговата професионална подготовка е солидна, само че е в друга сфера. Това болшинство има за цел този сегмент от фондовата борса последователно от мъниче да се трансформира в мощно развъртян пазар. Затова би трябвало деликатно да се избере индивидът, който ще го надзирава ", изясни Александров.
Тези причини обаче не изясняват за какво патриотите не са издигнали свои претенденти за началници във финансовия контрол. Не се разбра и за какво по-малкият съдружен сътрудник не е споделил възраженията си по-рано, в това число и по време на чуването пред бюджетната комисия, а през вчерашния ден се оказа " контра " на ГЕРБ при гласуването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР