Коалиционните партньори единни, че темата за Република Северна Македония трябва

...
Коалиционните партньори единни, че темата за Република Северна Македония трябва
Коментари Харесай

Какви са политическите решения след коалиционния съвет?

Коалиционните сътрудници единни, че тематиката за Република Северна Македония би трябвало да има необятно единодушие. Правителството няма да съобщи националния интерес, съобщи Лена Бориславова. Предстои до края на юни да бъде разисквана актуализацията на бюджета, с което ще бъдат въведени антикризисните ограничения на кабинета. За това се схванаха нощес участниците в съдружния съвет.

Четирите партии в ръководството са провели градивен разговор във връзка с Република Северна Македония, оповестиха участниците след близо 3-часовата среща.

" Обединихме се, че за нас най-важното е да има необятно единодушие. Препотвърди се обещанието,което сме дали цялата коалиция, че тази тематика ще мине наложително през разискване в Народното събрание, а до тогава ще оставим дипломати във външно министерство да продължат своята работа. Това няма да е държавното управление, което ще съобщи националния интерес ", съобщи Лена Бориславова, представител на кабинета.

" Всяка една от политическите партии препотвърди позициите си във връзка с Македония. Обединихме се като ли в името на това, че е една пистата, по която България би трябвало да върви във връзка с този проблеми и се надяваме на позитивни дейности и на дипломатите и на Република Северна Македония ", добави Станислав Балабанов от " ИТН ".

Участниците са коментирали също по какъв начин да подобрят законодателната активност на ръководството и взаимоотношението сред съдружните сътрудници. Вниманието в този момент е ориентирано към идната актуализация на бюджета и въвеждането на антикризисните ограничения.

" Актуализацията на бюджета би трябвало да бъде призната в Народно събрание до края на юни. Обединихме се, че в седмицата от 6 до 10 юни ще се постараем да бъде прегледано на първо четене в комисия закон по бюджет с изменението по актуализацията, както и този на здравната каса и другите бюджети ", сподели още Лена Бориславова.

Разбрали са се също, че експертните съдружни препоръки би трябвало да се привикват с по-ясен и предвидим график, тъй че да не се основава напрежение сред партиите в обединението. Коментирали са и Плана за възобновяване и резистентност, тъй че България да не загуби евросредства.

Лена Бориславова заяви също, че възнамеряват до края на годината да одобряват над 20 законодателни промени, които са обществено чувствителни и свързани с дългогодишно отлагани промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР