Коалициите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се ангажират с бюджет, в който

...
Коалициите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се ангажират с бюджет, в който
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се ангажират с бюджет с 3% дефицит, влизане в Шенген и Еврозоната

Коалициите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се ангажират с бюджет, в който е заложен 3% недостиг, влизане на страната ни в Шенген и Еврозоната.
Двеге обединения са подготвени да излъчат министър председатели на ротационен принцип, както беше обявено по-рано. ПП-ДБ ще предложи държавно управление, което може да има необятна поддръжка и да извърши всички условия и общи цели, свързани с участието на страната в Европейски Съюз, кактои да осъществя цялостна правосъдна промяна. Правителството ще е с хорлизонт от 18 месеца, като през първите 9 Николай Данков ще бъде министър председател, а Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. През идващите 9 месеца министър председател ще бъде Габриел, а Денков – вицепремиер.

Правителството на двете обединения се ангажира:

- да осъществя конституционна стратегия с промяна в прокуратурата и Висш съдебен съвет

- да внесе бюджет с 3% недостиг

- да стартира реализирането на законодателната стратегия

- да съблюдава целите за приемането в Шенген и Еврозоната

- да промени ИК по този начин, че да се върне машинния избор

- да промени състава на ЦИК, тъй че да се върне честността на вота на жителите

- да създаде механизъм за попълване на състава на регулаторите и на хората с изминал мандат вътре за асортимент на персони с високи професионални и морални качества.

Денков разказа обстановката като " извънредно сложна ":
" След 5 следващи избори имаме усложнение да създадем постоянен кабинет и има действителна заплаха да отидем на последващи следващи избори без явен резултат ", сподели той.

Мария Габриел означи, че в хода на договарянията, се видя, че има възможностстабилно държавно управление сред първите две политически сили да стъпи на здрава основа.

Пълният текст на декларацията, изпратен от ГЕРБ-СДС:

Отчитайки, че България има потребност от устойчиво държавно управление,за да излезе от актуалната политическа криза;за да отключи капацитета си за ускорено икономическо и обществено развитие;за да осъществя конституционна промяна с необятна парламентарна и социална подкрепа;за да извърши всички условия, свързани с пълноправното и интензивно участие на страната в Европейския съюз, в това число Шенген и еврозоната,Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 49-ото Народно заседание ще поддържа държавно управление,сформирано спазвайки следните правила:

1.Вторият мандат ще бъде народен и ще се употребява за лъчение на устойчиво държавно управление, към което да се образува конституционно болшинство.

2. Министър-председател за първия интервал от 9 месеца ще бъде акад. Николай Денков, а Мария Габриел – заместител министър-председател и министър на външните работи, а за втория интервал от 9 месеца министър-председател ще бъде Мария Габриел, а акад. Николай Денков – заместител министър-председател.

3. Позициите на министър-председател и заместител министър-председател ще се извършват на ротационен принцип за поредни интервали от по 9 месеца. В края на всеки от тези интервали, министър-председателят ще подава оставка, двете парламентарни групи ще я гласоподават и ще поддържат за идващ министър-председател номинацията на другата парламентарна група, а досегашният министър-председател ще става заместител министър-председател.

4. Правителството ще извършва съгласуваните законодателна и управническа стратегии.

5. Ще се приготвят и одобряват промени в Конституцията на Република България в разговор с всички парламентарни групи, в това число промени в структурата на прокуратурата и Висш съдебен съвет.

6. Ще бъде основан механизъм за авансово координиране сред парламентарните групи на номинациите за регулаторните органи, избирани от Народното събрание, с оглед гарантиране на най-хубавия асортимент на персони с високи професионални и морални качества.

7.Законодателната и управническата стратегия са приложени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР