КНСБ започва утре, 23 юни 2022 г., протестна акция с

...
КНСБ започва утре, 23 юни 2022 г., протестна акция с
Коментари Харесай

КНСБ опъва палатка пред НС заради минималната заплата

КНСБ стартира на следващия ден, 23 юни 2022 година, протестна акция с искане за нарастване на минималната работна заплата и на приходите на работещите в бюджетния бранш. За задачата в 8 часа конфедерацията ще разположи синдикална протестна палатка наоколо до служебния вход на Народното събрание, оповестяват от Българска национална телевизия. Акцията стартира в деня, в който изтича срокът за оферти за актуализация на бюджет 2022 година и ще продължи до приемане на настояванията на КНСБ по него.

Сред част от настояванията на Конфедерацията е и растеж на минималната заплата от 710 на 760 лева

Инфлацията към този момент обезцени повишаването на минималната заплата и хората навсякъде губят покупателна дарба в продължение към този момент на една година. Личната инфлация е доста по-голяма от междинната за страната. В момента на минимална заплата работят над 500 хиляди души, като нарастването ѝ до 760 лева ще компенсира най-малко общото повишаване на инфлацията и ще увеличи адекватността на МРЗ.
Към митинга на следващия ден ще се причислят представители на федерациите към КНСБ от всички бюджетни браншове. Протестиращите ще упорстват да се срещнат персонално с всеки един от народните представители, с цел да връчат настояванията на КНСБ за актуализацията на Бюджет 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР