КНСБ ще организира национален протест - автошествие на 14-ти декември,

...
КНСБ ще организира национален протест - автошествие на 14-ти декември,
Коментари Харесай

КНСБ организира национален протест-автошествие на 14 декември с минимум 1000 автомобила

КНСБ ще провежда народен митинг - автошествие на 14-ти декември, като задачата е в него да се включат най-малко 1000 автомобила. Идеята е депутатите да чуят какво е мнението на работещите в страната. Има редица недофинансирани браншове. Това сподели Любослав Костов, основен икономист на КНСБ, пред NOVA NEWS.

Ако Народното събрание одобри тези 400-450 млн. лева, които не стигат, ще благодарим обществено, само че на този стадий това не се случва, макар диалозите, които водим с партийните групи, сподели той.

Той уточни, че няма в допълнение заложени пари в доста браншове, измежду които за „ Спешна помощ ", детско и учебно опазване на здравето, за организациите в Министерството на земеделието.

Не са проблем настоящите разноски за пенсии и заплати, а нереалистично повишената финансова стратегия, а от там идва и дефицитът, уточни специалистът. Той акцентира, че в галериите, музеите работят хора с висше обучение, само че получават малко над минималната работна заплата. Синдикалистът предизвести, че в случай че не се изпълнят настояванията и за градския превоз, може да се стигне до митинги в бранша.

В енергетиката не виждаме заложени средства за компенсиране на потребителите, разясни Костов. Темата за либерализацията не е лесна, само че този развой би трябвало да се случи гладко, добави икономистът.

Той уточни, че работодателят към този момент ще заплаща първите два дни от болничните.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР