КНСБ организира днес поредна протестна акция пред сградата на Народното

...
КНСБ организира днес поредна протестна акция пред сградата на Народното
Коментари Харесай

КНСБ посреща депутатите със синдикална елха и протестни гирлянди

КНСБ провежда през днешния ден поредна протестна акция пред постройката на Народното събрание, оповестяват от синдикалната организация.

Няколко седмици откакто на 11 ноември бе извършена проява пред Народното събрание и протестно автошествие по главните булеварди на София, с които бяха сложени настояванията в взаимната декларация с КТ “Подкрепа ”, Конфедерацията още веднъж през днешния ден ще изрази несъгласието си с неналичието на нов бюджет за 2023 година.

Народните представители през вчерашния ден одобриха на първо четене така наречен удължителен закон за бюджета, с който се резервират финансовите параметри от тази година.

Днес КНСБ ще подари на депутатите протестна синдикална елха. На нея вместо коледни играчки ще бъдат сложени настояванията на работеща България. Пространството към служебния вход на Народното събрание ще бъде “украсено ” и с протестни синдикални гирлянди. Представителите на КНСБ ще срещнат с настояванията депутатите преди влизането им в постройката на Народното събрание.

КНСБ упорства Народното събрание да изиска от служебното държавно управление да внесе план на закон за държавния бюджет за идната година с планувана в него съответна политика по приходите. Сред настояванията на конфедерацията са растеж на минималната заплата на 850 лева, въвеждане на необлагаем най-малко, еднакъв на минималната заплата, нарастване с най-малко 13% на всички заплати в публичния бранш и с най-малко 20 на 100 за организациите, работещи на терен.

На 19 септември конфедерацията стартира национална протестна акция “Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! ”, която и досега се организира на територията на цялата страна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР