КНСБ настоява за 10% номинално увеличение на възнагражденията на всички,

...
КНСБ настоява за 10% номинално увеличение на възнагражденията на всички,
Коментари Харесай

Предлагат 10% ръст на заплатите на всички, на които плаща държавата

КНСБ упорства за 10% номинално нарастване на възнагражденията на всички, на които заплаща страната, в бюджета за идната година.

Първоначалните калкулации на конфедерацията, с цел да се осъществя този растеж, са посочили, че са нужни 1,5 милиарда повече в бюджета за заплати, отвън средствата за повдигане на минималната работна заплата и за към този момент направеното нарастване в средата на тази година.

Проведени бяха многократни срещи с финансовото министерство и премиера, успяхме да договорим една част, нашата борба продължава на парче. Необходими са още 400-450 млн. лева, с цел да се вдигнат заплатите в няколко бранша. Най-лесният и верен метод от позиция на бюджета, е това да стане, като се понижат финансовите разноски, защото сме уверени, че няма да бъдат осъществени, счита водачът на КНСБ Пламен Димитров.

Ще се покачат ли бюджетните заплати

След извършените диалози с финансовото министерство в бюджета са планувани 30 млн. лева за повдигане на заплатите в БДЖ и НКЖИ, само че с цел да се съблюдава Колективният трудов контракт, в който заплатите са % от минималната за страната, са нужни още 30 млн. лева За висшето обучение сега са залегнали 39 млн. лева повече за заплати в университетите, 8 млн. лева за Българска академия на науките и 3 млн. лева за Селскостопанската академия, само че те са незадоволителни и са нужни още 50 млн. лева
 
Бюджетът не планува средства за нарастване на заплатите на работещите в градския превоз. КНСБ упорства да залегнат 30 млн. лева за София и още 7 млн. за останалите градове, с цел да има най-малко 10 % растеж от началото на годината.
 
 istock istock
Над 108 млн. лева в допълнение са нужни, с цел да станат заплатите на педагозите 125% от междинната за страната. Трябва да се обезпечат и 16,7 млн. лева за повдигане на възнагражденията на непедагогическия личен състав, тъй че да им дадем % над минималната работна заплата, безапелационна бе Янка Такева.
 
Средства би трябвало да се плануват и за нарастване на заплатите в опазването на здравето, в организациите към земеделското министерство, в културния бранш, за работещите по трудови правни отношения в Министерство на вътрешните работи. Синдикатът упорства за 10% растеж на възнагражденията във вътрешното министерство, което е най-голямото и най-натовареното.
 
Притеснени сме и от бюджетното измерение на позеленяването на енергийния бранш и либерализацията на пазара. Регулаторният интервал свършва в края на юни, от това произтичат доста провокации и остават доста неясноти, макар плана на енергийна тактика, сподели още Пламен Димитров.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаУвеличението на заплатите се отсрочва за догодинаЩе се покачат ли бюджетните заплати заплати бюджет КНСБ .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   var qs2 = new Querystring(window.location.search.substring(1)); var pageNum = qs2.get( " page ", " 0 " ); var get_count_commentsNum; // var hash = window.location.hash; // Load comments var commentsRequest = function (article_id, get_count_comments, page) { // if (typeof get_count_comments == " undefined " ) { // get_count_comments = 0; // } // if (typeof page == " undefined " ) { // //get_count_comments = 0; // pageNum = 0; // } else { // pageNum = page; // } pageNum = page; if (pageNum == 0) { get_count_commentsNum = 0; $(`#commentsContainer` + article_id).html(` `); } else { get_count_commentsNum = 1; } //console.log(get_count_commentsNum); $(`#commentsContainer` + article_id).find(`.morecomments`).remove(); Щатски долар.post( " /comments/index/1 ", {comments: " 1 ", page: pageNum, articleId: article_id, linkTo: `//www.pariteni.bg/novini/pari/predlagat-10-ryst-na-zaplatite-na-vsichki-na-koito-plashta-dyrzhavata-247970`, csrf_test_name: `057e6f81bef187f27c19a6778b20edd3`, getCountComments: get_count_commentsNum }, function (data) { if (page!== " undefined " ) { $(`#commentsContainer` + article_id).append(data); } else { $(`#commentsContainer` + article_id).html(data); $(`.comments` + article_id).show(); } /*banner*/ // $(`.comments-item`).not(`.answer`).each( function(index,element) { // if(index % 4 == 0 && index!=0 && typeof page
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР