КНСБ настоява временната комисия в Народното събрание, която проучва проблема

...
КНСБ настоява временната комисия в Народното събрание, която проучва проблема
Коментари Харесай

КНСБ настоява неплащането на заплати да се криминализира

КНСБ упорства краткотрайната комисия в Народното събрание, която изследва казуса с неплащането на работни заплати, да излезе с съответни решения преди лятната почивка. Синдикалистите чакат тя да предложи неизплащането на заплати да се криминализира, както е с неплащането на осигуровки.

В Благоевград президентът на КНСБ, Пламен Димитров, разяснява казуса с рисково ниските равнища на работните заплати в България.

„ Все по-острият недостиг на фрагменти на българския трудов пазар е съществено съображение за увеличение на заплатите на всички равнища ", безапелационен беше синдикалният водач, представен от БНР.

„ Очевидно е, че има икономическа действителност, съгласно нас, която дефинира по-високи благоприятни условия за нарастване на приходите, т.е. стопанската система създава повече, в сравнение с ние получаваме.

На въпрос има ли заплаха от съкращаване на дистанцията сред минималната заплата, която пораства с по-бързи темпове, и останалите, Димитров отговори:

„ Минималната заплата няма да спрем да желаеме да се усилва, само че със същия ритъм, дори и с по-голям към този момент би трябвало да бъде, с цел да разкъсаме тая смачкана към този момент канара на приходите. Затова ние приказваме, в случай че минималната скача с 50 лева, всяка заплата би трябвало да се качва със 100 лв. ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР