КНСБ изразява острото си недоволство срещу репликите на някои лидери

...
КНСБ изразява острото си недоволство срещу репликите на някои лидери
Коментари Харесай

КНСБ с остра реакция към работодателските организации и техните лидери

" КНСБ показва острото си неодобрение против репликите на някои водачи на работодателски организации, че синдикатите са „ нездравословни за България “, се споделя в публично изказване на Конферерацията.
Според синдиката сходно държание охулва одобрени европейски полезности и принадлежности на обществения мир, разпалва вражди и приканва предприятията и техния мениджмънт към война със синдикатите и техните организации.
Така, умишлено или не, носителите на сходно държание вредят на обществения мир, без който няма по какъв начин да се поддържа прогнозируема и предвидима икономическа и обществена среда за национални и непознати вложители и производители.
Правото на сдружаване, правото на митинг и образуване в синдикати е конституционно уредено и интернационално прието включително в Декларацията по правата на Организация на обединените нации и никой не може да подлага това на подозрение, камо ли да го употребява за персонални или корпоративни цели.
КНСБ показва острото си отвращение и от репликите на някои водачи на работодателски организации, които оповестиха, че са „ подготвени да доведат 20 000 служащи на площада “ в контра митинг против майките.
Приемаме това освен като офанзива към правото на сдружаване, което има над 130-годишна история в България и по света, само че и към демократичните полезности като цяло.
Такива изявления слагат под подозрение освен връзките сред труда и капитала, само че и европейския образ на страната ни като място, в което разговорът, а не диктатът е водещата мощ. Реплики от този жанр водят до излишно публично напрежение, резултатите от които могат да бъдат непредвидими.
Ако сходна процедура продължи, КНСБ ще сезира всички интернационалните институции за държанието на водещи работодателски организации, в това число Международната организация на труда, МКП, ЕКП, Европейската комисия, Европейският стопански и обществен комитет, както и международните бизнес организации, в които членуват българските работодатели, написа още в писмото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР