Книгите и играчките са задължителна част от развитието на едно

...
Книгите и играчките са задължителна част от развитието на едно
Коментари Харесай

10 класически книги и играчки, които всяко дете трябва да притежава

Книгите и играчките са наложителна част от развиването на едно дете. Чрез книгите то има късмет да се запознае с нови за него неща. А с играчките съумява да се забавлява, което е от изключително значение.

На пазара е цялостно с детски книжки, като някои от тях остават във времето като класики. Освен тях се оферират хиляди типове играчки, което постоянно обърква хората при избора на покупка.

В този лист ще споделим с вас пет детски книги и пет играчки, които считаме, че всяко щастливо дете би трябвало да има.

Започваме с книгите:

1. Поредицата „ Хари Потър ”

Колекцията от книги за Хари Потър е влюбила не едно или две деца в четенето.

Историята за момчето вълшебник съумява да плени даже и родителите, които четат дружно с децата си за приключенията на момчето, което оживя .

Още с отварянето на първата страница от „ Хари Потър и Философският камък ” детето ви ще попадне в свят, от който надали ще пожелае да излезе.

Сигурни сме, че когато става въпрос за книги, които да подарим на дете, „ Хари Потър ” е най-подходящият избор.

2. Пипи Дългото чорапче

 10 типичен книги и играчки, които всяко дете би трябвало да има

„ Пипи Дългото чорапче ” е книга, запазила се в годините и останала обичана на генерации. Астрид Линдгрен е измежду най-хубавите разказвачи за деца, а историята за Пипи е най-популярната от тях.

Астрид Линдгрен написа три романа за пакостницата Пипи – „ Пипи Дългото чорапче ”, „ Пипи се качва на транспортен съд ”, „ Пипи в южните морета ”. Най-новото издание събира в едно томче цялата трилогия.

Подарете на децата си опцията да се срещнат със свободолюбивия манталитет на Пипи, както и с приключенията, с които се сблъсква тя всеки ден. Забавна, смела и силна… Пипи е момиче, което ще си откри място в сърцето на детето ви и то ще желае да препрочита книжката още веднъж и още веднъж!

3. Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада

В книгата на Ено Рауд „ Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада ” децата ще се срещнат с трима любопитни персонажи, които доста наподобяват джуджетата, станали известни от приказките за лека нощ.

Всяко едно от човечетата има отличителна линия, която го прави запаметяващ се воин, открояващ се от всички персонажи, за които детето ви в миналото е чело.

Изключително радостни и занимателни, Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада няма да оставят детето ви да скучае нито за момент.

А с помощта на тази книга през 1974 година името на Ено Рауд е записано в интернационалния лист на Ханс Кристиан Андерсен.

4. Ян Бибиян

 10 типичен книги и играчки, които всяко дете би трябвало да има

Едва ли има човек, който не е осведомен с героя на Елин Пелин Ян Бибиян.

С тази книга ще предоставите на детето си опцията да срещне един от най-интересните герои на българската литература. А той… постоянно се замесва в бели, които са извънредно комични.

След прочита на книгата детето ви ще знае по какъв начин Ян Бибиян е съумял да се сприятели с дяволчето Фют, както и по какъв начин е попаднал в царството на магьосника Мирилайлай, където претърпява куп случки.

Последното издание на книгата е на издателство „ Артлайн Студиос ”, което е наслада за окото както на детето, по този начин и на всеки фен на книгите.

5. Чарли и шоколадовата фабрика

Роалд Дал е създател, трансформирал се в синоним на детската книга. Една от най-популярните му произведения е „ Чарли и шоколадовата фабрика ”.

В нея Уили Уонка отваря вратите на шоколадовата си фабрика, с цел да може да сбъдне фантазията на пет деца.

При Уили Уонка има всевъзможни сладки неща, за които едно дете може да се сети – даже повече!

Главният персонаж на историята – Чарли, би трябвало да открие своя златен билет, с цел да се впусне в по този начин жадуваното премеждие. А какво ще се случи – оставяме на вашето дете да разбере.

Време е и за играчките:

1. Тротинетка

 10 типичен книги и играчки, които всяко дете би трябвало да има

Тротинетките са измежду обичаните играчки на децата, защото са извънредно подобаващи за завършения навън.

В магазините у нас можете да откриете голямо многообразие от стотици най-различни оферти, като сигурно ще намерите това, което най-добре подхожда на желанията на вашето дете.

Голяма част от тях са сгъваеми, което ще улесни преместването на тротинетката, а по този метод детето ви ще има шанса да се забавлява, където и да сте.

2. Дъска за изобразяване

Дъските за изобразяване са лесни за приложимост, а в очите на децата те са опция да развихрят своето въображение, където и да се намират.

Хубавото при тези дъски е, че могат да бъдат употребявани само със специфична писалка, която не може да написа на никое място другаде.

Така ще бъдете спокойни, че детето ви няма да цапа, а единствено ще се забавлява. След като завърши с картината, която рисува, то може да я изтрие и незабавно да стартира нова.

3. Писта с колички

 10 типичен книги и играчки, които всяко дете би трябвало да има

Нещо особено за момчетата – писта с коли!

Всяко момче обича колите, а сходна писта може да му даде опцията да сглобява разнообразни разновидности, на които да състезава колите си.

Има вид, които включа известните герои от кино лентата „ Колите ”. Светкавицата Маккуин и Круз Рамирес ще подбуден въображението на вашето дете и ще го накарат да измисли свои сюжети, с които да се забавлява.

4. Плачеща кукла със сълзи

Няма по какъв начин да забравим и девойките, несъмнено!

Куклите от серията Cry Babies разрешават на вашата дребна девойка да се грижи за играчката, като тя плаче, когато нещо не е наред.

Освен това са облечени в страхотни костюми с скотски щампи. Вашето момиче ще се влюби в куклата и няма да потегля на никое място без нея!

5. Конструктор Lego

 10 типичен книги и играчки, които всяко дете би трябвало да има

Последно, само че никога не на последно място, слагаме конструкторите Lego, които са най-популярната играчка, забавлявала децата години наред.

Този лист стартира с Хари Потър, по тази причина и ще го приключим с него. Причината – комплектът на Lego, обвързван с историята на момчето, което оживя .

Убедени сме, че с изключение на детето ви, вие също ще се забавлявате безпределно, до момента в който вдъхвате живот на най-известния вълшебник на света и неговата компания.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР