Книгата Всичко, което не се осмелявате да попитате... (...своите родители,

...
Книгата Всичко, което не се осмелявате да попитате... (...своите родители,
Коментари Харесай

Всичко, което не се осмелявате да питате

Книгата " Всичко, което не се осмелявате да попитате... " (...своите родители, учители, даже приятелите си) е френски бестселър за полово обучение, основан за децата, навлизащи в пубертета. Това е книга с отговори на доста и значими въпроси за любовта и секса, които децата си задават в тази възраст.

Издаден за първи път преди повече от 15 години, през днешния ден текстът й се радва на огромен интерес в целия свят - преведен е на 19 езика, а към този момент и на български, заяви издателство " Пурко ", под чиято марка излезе книгата с истинските илюстрации на френския карикатурист ЗЕП.

" Всичко, което не се осмелявате да попитате... " сервира информацията на понятен език и със занимателни комикси под формата на въпрос с къс отговор. Диалогичното и модерно наличие е основано за младия четец, който от време на време мъчно задържа своето внимание.

Написана с възприятие за комизъм, книгата ще бъде изключително потребна и за родителите и учителите, които постоянно изпитват усложнение да стартират диалог на полова тематика с към този момент порасналите си деца. Текстът би могъл да ги предразположи и улесни в избора на сигурна информация, съобразена с предтийнейджърската възраст.

Чрез " Всичко, което не се осмелявате да попитате... " възрастните ще схванат през какви компликации минават децата, както и може би ще намерят отговор за непредвиденото държание на бъдещите и сегашни младежи у дома и в учебно заведение. Книгата може да се употребява сполучливо и от психолози в работата им с децата, които порастват.

Утре, на 11 декември, от 17.30 часа във Френския институт на пл. " Славейков " 3 ще се състои премиерата на книгата и всички са добре пристигнали. Присъстващите ще си поговорят по тематиката по какъв начин да приготвят децата, а и самите себе си като възрастни, интензивно участващи в техния живот, за интервала на порастването. За да бъде диалогът още по-пълноценен, са поканени представители от Асоциация родители, Българска асоциация по фамилно обмисляне и полово здраве, интернет платформата LoveGuide и психологът Весела Банова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР