Книгата Привличане на клиенти“ е с директен и много детайлен

...
Книгата Привличане на клиенти“ е с директен и много детайлен
Коментари Харесай

Книга учи собственици на малък бизнес на работещи стратегии

Книгата " Привличане на клиенти “ е с пряк и доста подробен фокус върху привличане на клиенти. Тя дава работещи тактики, които могат да се приложат от притежателите на дребен бизнес, с които да притеглят клиенти. Това е един тип практическо управление по маркетинг и продажби. Това сподели бизнес коучът и наставник Александър Николов в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Основните усложнения при дребния бизнес съгласно него произтичат от неналичието на маркетингова тактика. " Повечето притежатели на дребен бизнес разчитат главно на рекомендациите на клиенти от уста на уста, само че липсва цялостната тактика за маркетинг, по-силното наличие. За да действа и да се устоя, бизнесът има потребност непрекъснато от нов поток на клиенти “, съобщи Александър Николов.  

Първата фаза в привличането на клиентите е позиционирането на търговеца на пазара и посланието му към евентуалните клиенти. " Те би трябвало да те припознаят като решение, което търсят, защото конкуренцията нараства от ден на ден и повече във всяка една сфера и все по-трудно става да се грабне вниманието на евентуалния клиент и той да се отличи от конкуренцията. В основата си това е да създадем мощно, грабващо обръщение “, изясни специалистът.  

Втората фаза на привличане на клиенти е тактиката ни за наличие. Ключовият миг тук е да бъдем на всички места, акцентира Александър Николов.  

" Ако посланието не е работещо, даже да имаме наличие в обществени мрежи, в радио, в телевизия, в печатни рекламни материали, участваме в събития, няма да имаме резултата, който желаеме. Ако пък липсва тази втора фаза, прелестното обръщение, което сме основали, няма да има кой да го чуе и няма да има кой да реагира. Не става единствено с един-два канала, би трябвало да си на всички места, с цел да може евентуалният ти клиент да те види на доста места и да построи чувството, че си на всички места. “ 

Третата фаза е самият продажбен развой, за който би трябвало да имаме умения.  

" Едно от основните неща в целия развой на привличане на клиенти е да водим разговора, който към този момент се случва в главата на клиента, да се показваме по неговия метод, да приказваме тъкмо за проблемите, потребностите, провокациите, които клиентът изпитва, за желанията, които има, за решенията, които търси. Но не по професионален метод, а по метода, по който клиентът сега усеща нещата “, сподели още Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР