Книга вместо цвете за първия учебен ден. Идеята е на

...
Книга вместо цвете за първия учебен ден. Идеята е на
Коментари Харесай

Призив: Книга вместо букет цветя за първия учебен ден

 Книга вместо цвете за първия образователен ден. Идеята е на Асоциация " Българска книга “ и е подкрепена от МОН. Кампанията е под наслов " Купи 1 книга. Дари я на своето учебно заведение “, като апелът към децата и родителите е на 15 септември за заменят букета с книга. С този символчен акт учениците ще покажат своето отношение към литературата и към книгите, ще се трансфорат в посланици на четенето, ще споделят обичаните си заглавия с другари и съученици и ще дадат своя принос към учебния живот и просветителния развой, аргументират се уредниците на акцията.

Инициативата е в унисон с задачите на подписаното съглашение за съдействие сред Министерството на културата и МОН, модул " Библиотиките като просветителна среда “. Това е претекстът на просветното министерство да застане зад акцията, която ще способства за обогатяване на учебните библиотеки с нови заглавия, ще даде опция за основаване на класни библиотеки.

Кампанията “Купи 1 книга " започва през април тази година и сплоти близо 200 издателства и книжарници в обща идея под надпис “За да я има книгата ". Инициативата стартира в Деня на детската книга с апел към читателите в цялата страна за поддръжка на сектора. Издатели, създатели, художници, дизайнери, страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари и търговци насочиха зов към всеки, който може да отдели средства за закупуване на книга, да подари книги за идеята.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР