Книга на Исаак Нютън, която 40 години трупала прах върху

...
Книга на Исаак Нютън, която 40 години трупала прах върху
Коментари Харесай

Книга, забравена от 40 години, бе продадена на търг за 24 000 паунда

Книга на Исаак Нютън, която 40 години натрупала прахуляк върху рафт, се оказала свръхценно издание. Произведението донесло благосъстояние на притежателя, гласи известие на уеб страницата на аукционната, написа БГНЕС. През 1980 година гражданин на Нормандските острови получи от дядо си, като подарък, книгата на Исаак Нютън „ Математически начала на натуралната философия ” .
Внукът я оставил на рафта и не запомнил за нея. След 40 години той решил деликатно да изучи изданието и открил, че то е излязло през 1729 година С вярата да продаде преференциално старинната творба той я предложил на търг. Оценителят на книги Джим Спенсър показа, че това е извънредно скъпо издание. " Това е необикновено рядка книга. Възможно е да са били отпечатани от нея единствено няколкостотин броя. Първото издание на " Математическите начала на натуралната философия " е излязло през 1687 година на латински езикл Наскоро подобен образец бе продаден за милиони долари. Това е първото издание на британски език, преведено от Ендрю Мот. Това е доста значима движимост ”.
 Продадоха за 60 000 паунда книга за Хари Потър Продадоха за 60 000 паунда книга за Хари Потър
Книга от първото издание на " Хари Потър и философския камък “, която татко употребявал, с цел да преподава на децата си британски, спече...
Експертът признал, че бил благополучен да подържи в ръце рядката светиня. Книгата бе продадена на търг за 24 000 паунда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР