КНДР ще отмени ежегоден митинг срещу американския империализъм, пише Гардиън.Британското

...
КНДР ще отмени ежегоден митинг срещу американския империализъм, пише Гардиън.Британското
Коментари Харесай

КНДР отмени ежегодно събитие срещу американския империализъм

КНДР ще анулира годишен протест против американския империализъм, написа " Гардиън ".

Британското издание отбелязва, че това частично се дължи на историческото разведряване на връзките сред дългогодишните врагове.

Събитието, което нормално бележи начало на месец с мероприятия, с които се отбелязва Корейската война (1950-1953) и вербално се нападат Съединени американски щати, се организира от дълги години. През предходната година се събраха 100 000 души в столицата Пхенян.

Представители на КНДР не разкриха повода за анулацията на събитието, осведоми АП. Американската информационна организация първа заяви за анулираното мероприятие.

На събитието нормално има лозунги и пропагандни материали, атакуващи Съединени американски щати. Дори се пускат пощенски марки, които демонстрират погром на Щатите.

През предходната година формален представител разяснява, че всички членове на ръководещата работническа партия и жителите на Пхенян са готови да прочистят американските империалисти от лицето на планетата.

В предишното митингът позволяваше на Северна Корея да съобщи политическото си обръщение на света, което най-вече заклеймяваше американската политика в района.

Минтаро Оба, някогашен посланик на Съединени американски щати, който е специалист по севернокорейска политика, разяснява, че анулацията е значим миг. Според него демонстрира, че Северна Корея има задоволително убеденост да се ангажира със Съединени американски щати и че желае да сътвори по-положителна атмосфера вкъщи и да изпрати по-конструктивни сигнали в чужбина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР