Кметските избори в Рим и Торино най-вероятно ще бъдат спечелени

...
Кметските избори в Рим и Торино най-вероятно ще бъдат спечелени
Коментари Харесай

Лявоцентристките кандидати за кмет в Рим и Торино имат значителна преднина

Кметските избори в Рим и Торино най-вероятно ще бъдат извоювани от лявоцентристки претенденти съгласно огласените през днешния ден данни от екзистполове след втори тур на общинските избори в Италия, съобщи Ройтерс.

Ако данните се потвърдят, лявоцентристите ще завършат серия от победи в най-големите градове в Италия, а съюзът на десницата, който е любимец за идващите избори за парламент през 2023 година, ще мине в оттегляне.

Лявоцентристките претенденти към този момент с лекост завоюваха в Милано, Неапол и Болоня преди две седмици, без да се стига до втори тур.

Не се чака резултатите да имат непосредствени последствия за стабилността на държавното управление на националното единение на премиера Марио Драги, показват анализаторите.

Очаква се в Рим някогашният министър на стопанската система Роберто Гуалтиери от Демократическата партия да завоюва сред 59 и 63 на 100 от гласовете против десния претендент Енрико Мичети, който остава с 37 до 41 % съгласно екзитпол, изработен по поръчка на държавната телевизия РАИ.

В Торино изборите евентуално ще завоюва претендентът на Демократическата партия Стефано Ло Русо с 56 до 60 % от гласовете против десния си противник Паоло Дамилано, който се чака да получи 40-44 на 100 от гласовете.

И двата града преди бяха ръководени от Движение " Пет звезди ", чиито претенденти изгубиха на първия тур на изборите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР