Кметовете на общините Поморие и Айтос обявиха за неучебен ден

...
Кметовете на общините Поморие и Айтос обявиха за неучебен ден
Коментари Харесай

Още две общини обявиха 2 май за неучебен ден

Кметовете на общините Поморие и Айтос оповестиха за неучебен ден за учебните заведения и детските градини - 2 май. Така почивните дни за децата и учениците ще са от 1 до 6 май, в това число, предава Българска телеграфна агенция.

Решението на кмета на Айтос е според Закона за предучилищното и учебното обучение, съгласно който кметовете на общини могат да афишират до три календарни дни за неучебни в границите на една образователна година, на територията на общината, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Втори май ще е неучебен ден и във всички учебни заведения на територията на община Поморие. Няма да има потребност да бъдат извинявани и отсъствията на децата в предучилищните групи в детските градини, показаха от Община Поморие.

Предстоят едни от най-големите християнски празници – Великден и Гергьовден. Това са дни, наситени с разнообразни културни мероприятия, с благоприятни условия за фамилни екскурзии и почивки. Нека жителите на Поморие имат повече време, с цел да бъдат дружно с децата си и да възнамеряват по-отрано по какъв начин ще прекарат тези светли празнични дни си със фамилиите си, обоснова решението си кметът Иван Алексиев.

Вчера кметът на Бургас Димитър Николов също разгласи 2 май за неучебен ден в града. Той заяви за заповедта в страницата си във Facebook.

Неучебен ден за учениците на 2 май ще бъдe и в градовете Благоевград, Димитровград, Ловеч, Плевен, Русе, Самоков, София, Смолян, Стара Загора, Троян, Хасково.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР