Кметовете на Добрич, Балчик и Каварна остават на поста си

...
Кметовете на Добрич, Балчик и Каварна остават на поста си
Коментари Харесай

Кметовете на Добрич, Балчик и Каварна остават на поста си за още един мандат

Кметовете на Добрич, Балчик и Каварна остават на поста си за още един мандат. Това сочат данните при изцяло обработени протоколи от секционните комисии.

В Добрич Йордан Йорданов, повдигнат от локална коалиция ДБГ ще ръководи трети мандат, откакто завоюва балотажа против съперника си от ГЕРБ Красимир Николов с 50.72% против 45.04%. Вторият тур на изборите беше белязан от извънредно ниска изборна интензивност – едвам 18 056 души отидоха до урните от имащите право на избор 74 254. Така Йорданов си обезпечи кметския пост с гласовете на 9071 добричлии. С „ не поддържам никого ” са дали своят вот 760 индивида или 4,25 на 100.

В община Балчик Николай Ангелов, повдигнат от предприемчив комитет, печели пети мандат с безапелационна преднина от 68.29% гласа против доктор Парсек Салбашян от Продължаваме промяната – Демократична България с 29.16%.

В община Каварна Елена Балтаджиева от Вътрешна македонска революционна организация завоюва втори мандат на балотажа с 60.85% против Цонко Цонев от Новото време с 37.10%. Той беше кмет на Каварна от 2003 до 2015 година.

Автор: Надежда Карапанчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР