Административният съд в Смолян отказа касиране на изборните резултати за

...
Административният съд в Смолян отказа касиране на изборните резултати за
Коментари Харесай

Съдът в Смолян отхвърли жалбата за касиране на изборите в общината

Административният съд в Смолян отхвърли анулиране на изборните резултати за кмет на община Смолян. Според арбитър Игнат Колчев жалбата на изгубилия балотажа Стефан Сабрутев е неоснователна.

След 4 дни в правосъдната зала и още 4 дни разглеждане на доказателства ръководителят на Административния съд реши, че не са открити основни нарушавания на изборния развой. Допуснатите неточности и нарушавания при преброяването в секционните комисии не са промеили окончателния резултат от вота, уточни съдията.

" След обширен разбор на всички доказателства одобрих, че жалбата е неоснователна. За да се одобри една тъжба, че е основателна, не би трябвало да има единствено позволени нарушавания в процеса на осъществяване на изборите. На първо място тези нарушавания би трябвало да са значими, би трябвало да са на основни конституционни права на жителите. С всичките тези корекции, които направихме в интерес на единия, в интерес на другия претендент, разликата в броя на гласовете отново се получи 149, безусловно същата с всичките регистрирани неточности в преброяването ", сподели арбитър Игнат Колчев.

Съдия Игнат Колчев преброи всички 12 955 бюлетини. Той разясни, че посочените в жалбата други нарушавания не са били потвърдени пред съда. Решението по делото е 20 страници, на които са разказани всички претекстове. Срокът за обжалване пред Върховния административен съд е 7 дни.

Автор: Величка Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР