Кметове на населени места в Североизточна България, пострадали от бурята

...
Кметове на населени места в Североизточна България, пострадали от бурята
Коментари Харесай

Нинова: Кметове, които се борят с щетите от бурята, не са получили от МФ писма за капиталовите им разходи

Кметове на обитаеми места в Североизточна България, потърпевши от бурята през почивните дни, не са получили писмо от Министерството на финансите за финансовите им разноски. Това изясни пред публицисти лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

И в пленарната зала тя описа, че министерството е изпратило писмо до кметовете, с което се желаят плановете им по финансови разноски. Имали единствено няколко часа за реакция. По-късно пристигнало и второ писмо, в което служител им обяснил, че първото писмо още даже нямало произлязъл номер, тъй като Асен Василев не го е подписал.

" Имам информация от кметове, които не са получили това писмо, не са го виждали. Да речем нашите кметове в Североизтока, които се борят сега с следствията от бурята. Други, които сега си образуват екипи, нямат още ръководители на общински препоръки и комисии. Трети са заварили празни бюра - всичко от гербаджийските кметове преди тях е изтрито и махнато и няма на какво да стъпят ", сподели Нинова.

" Никога в бюджет не са се включвали изчерпателно изброените планове. Включени един път значи край, това са плановете и всички други общини увисват, т.е всички хора, живеещи в общините остават без комунални услуги, вода, ремонт на улици и т.н ", разяснява тя и дефинира обстановката като " неуместна ".

" Очаквано. След като го отложиха няколко пъти, с цел да се рекетират взаимно един различен и да се наместят ползите ", разяснява тя отхвърлянето на вота на съмнение против държавното управление.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР