Кметицата на монтанското село Аспарухово Людмила Макавеева бе наказана от

...
Кметицата на монтанското село Аспарухово Людмила Макавеева бе наказана от
Коментари Харесай

Глобиха кметица от Монтанско за измама с документи

Кметицата на монтанското село Аспарухово Людмила Макавеева бе осъдена от съда със солена санкция задето излъгала, че бащата на малолетно дете се е подписал на пълномощие за чуждестранен паспорт на детето си пред нея, научи организация BulNews. Делото против Макавеева се гледа преди дни в районния съд в Лом, където тя бе приета за отговорна и бе санкционирана да заплати 2 000 лв. в интерес на страната.
От документите по делото излиза наяве, че на 10 юни 2016 година кметицата е съставила пълномощие на жена от селото от името на мъжа й, с цел да може майката да извади чуждестранен паспорт на детето им. Макавеева показала, че бащата се е подписал пред нея на въпросната дата, което обаче не отговаряло на истината.
Разследване посочило, че мъжът от края на април живеел и работил в Германия, заради което на фамилията му – брачна половинка и щерка, се наложило да отидат при него. При визитата си в село Аспарухово, той и брачната половинка му посетили кметицата в дома й и обяснили, че мъжът желае да упълномощи брачната половинка си да набави чуждестранен паспорт на щерка им. Уговорката била да се изготви пълномощие на момента, което да бъде подписано от мъжа, а да бъде заверено през юни 2016 година, когато детето приключва учебно заведение. Тъй като Макавеева познавала фамилията решила, че няма проблем да извърши молбата им, при което изготвила въпросното пълномощие и мъжът се подписал пред нея, само че документът останал в родителите.
През юни дамата посетила кметицата и показала въпросното пълномощие за легализация. По телефона брачният партньор още веднъж удостоверил, че са решили да се открият в Германия и би трябвало да извадят паспорт на детето, при което кметицата направила заверката.
Експертиза обаче посочила, че подписът и текстът, положени след „ упълномощител “ в пълномощие, не са сложени от мъжа, за което кметицата била дадена на съд.
Освен солената санкция Макавеева ще би трябвало да заплати и разноските по делото в размер на 330 лв.. Решението може да се апелира в окръжния съд в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР