Кметът Здравко Димитров и районният кмет на Източен“ Иван Стоянов

...
Кметът Здравко Димитров и районният кмет на Източен“ Иван Стоянов
Коментари Харесай

В Пловдив стартира реконструкцията на улица „Владая“

Кметът Здравко Димитров и районният кмет на „ Източен “ Иван Стоянов направиха алегорична първа копка на ремонта и реконструкцията на улица „ Владая “.

На събитието участва и заместник-кметът по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов, който също е съдействал за отпущането на средства за ремонта. На улицата в промишлената зона на Пловдив се строи индустриална база на крупна чешка компания за здравно съоръжение БТЛ Индъстрийз – вложител клас А.

„ Искам да благодаря на Министерството на стопанската система при предходното държавно управление за отпуснатите средства и на заместник-кметът Стефан Стоянов, който беше задоволително настойчив, с цел да се случи това. Инвеститорът има доста съществени планове и този път е значим за региона “, разяснява кметът Димитров.

„ В тази промишлена зона имаше предприятия отпреди 50-70 години, които към този момент не действат. На тяхно място идват нови вложители, които се занимават с високотехнологично производства и трансформират изгледа на региона “, съобщи заместител кметът Стефан Стоянов. Той даде образец точно с БТЛ Индъстрийз и добави, че сега се приготвя още една компания за вложител клас А.

В рамките на осъществяването на дейностите по плана ще бъдат построени 7400 квадратни метра асфалтов път. Той е с дължина 850 метра, като ширината на платното е сред 7 и 9 метра. Ще се направи и нов път, който да свързва „ Владая “ с бул. „ Марица-юг “, както и кръгово кръстовище сред улиците „ Владая “ и „ Правда “. Ще бъдат положени и 4000 квадратни метра тротоари, планува се създаване на 680 квадратни метра велоалеи и 300 квадратни метра паркинги.

Срокът за привършване на дейностите е 240 дни, а цената на обекта е 2 639 321,22 лева с Данък добавена стойност.

„ Нашата упоритост е да приключим обекта предварително и до края на годината да сме завършили работа, в случай че няма непредвидени условия “, съобщи при старта на ремонта инж. Бончо Бонев, шеф на компанията – реализатор “Парсек груп ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР