Кметът Здравко Димитров е внесъл предложение да се дарят 2

...
Кметът Здравко Димитров е внесъл предложение да се дарят 2
Коментари Харесай

Общинският съвет гласува 2 000 лв. помощ за лечението на пострадалия парашутист Миро Павлов

Кметът Здравко Димитров е внесъл предложение да се дарят 2 000 лв. за лекуването и рехабилитацията на парашутиста Мирослав Павлов, който пострада при парашутен скок.  то ще бъде гласувано от Общински съвет на сесията в петък. Инцидентът стана на 13 май, т.г. по време на обучение край Пловдив. След скока, въжетата на двама от парашутистите се заплели и те паднаха от огромна височина. Единият от военослужещите бе с по- леки контузии, само че Павлов бе откаран във ВМА, с тежка черепно мозъчна контузия. Той прекара няколко месеца в кома, само че макар не изключително оптимистичните прогнози на лекарите, той се е разсъни от кома и се е върна в схващане.  Мъжът се възвръща с положителни темпове, само че му следва дълъг интервал на рехабилитация, част от която ще бъде извършена в чужбина. По първични данни цената на лекуването е към 150 000 лв., като сумата е непостижима за фамилията. 
Прочетете още
Цялото семейство на Мирослав Павлов е обвързвано с армията, като татко му дълги години е бил парашутист и инструктор в Парашутната бригада и до през днешния ден продължава да работи за армията. Сестрата на ранения е водач на изтребител в авиобазата в Крумово. Самият Павлов е взел участие в някои от най- тежките задачи на българския контингент в чужбина. 

В акцията за набиране на средства интензивно се включиха Съюза на българските парашутисти, стрелкови клуб " Арес ", военни, служители на реда. Активна акция е извършена и в администрацията на община Пловдив, като доста чиновници са се присъединили съгласно опциите си. 

Кампанията продължава и всеки, който желае да помогне, може да го направи пре

Дарителската сметка на акцията е:BG69UNCR70001525005765

Дарения се одобряват и в клуба на Съюз на българските писатели на ул. " Братя Бъкстон " 61. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР