Кметът, зам.-кметът и началникът на отдел Общински имоти в Община

...
Кметът, зам.-кметът и началникът на отдел Общински имоти в Община
Коментари Харесай

Кметът на Божурище обвинен в престъпление по служба

Кметът, зам.-кметът и началникът на отдел " Общински парцели " в Община Божурище, които бяха задържани през вчерашния ден, ще бъдат упрекнати в длъжностно закононарушение, заяви на брифинг представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева, съобщи Агенция " Фокус ".
" Ще бъдат повдигнати обвинявания на кмета на Божурище за длъжностно закононарушение, както и на зам.-кмета и на началника на отдел " Общински парцели ". По отношение на кмета ще бъде поискано задържане под стража, както и премахване от служба ", уточни Милева.
Вчера спецпрокуратурата влезе на инспекция в Община Божурище и иззе голям брой документи и компютърни данни.
Причината е случай, за който Actualno.com разказа още в края на януари тази година - за продажба на 80 декара общинска земя на скандално ниска цена от 1,68 лв. на квадратен метър. Тогава кметът Димов в детайли изясни по какъв начин обвиняващият го ръководител на Общинския съвет в Божурище в действителност също бил подкрепил продажбата.
Множество жители на общината са почнали да ревизират на уеб страницата за публикация, в която да видят информация за нужните документи, които би трябвало да подадат.
" На 7 декември доста жители са се свързали с Общинския съвет на Божурище и уведомили, че внезапно на уеб страницата на общината се е появила публикация за нужните документи, като е направена инспекция, че срокът за подаване изтичал още същия ден. Това довело до неспособност голям брой жители да могат да подадат такива ", изясни Милева.
Обявата на уеб страницата на общината за продажбата на апетитните парцели край Божурище била оповестена 1 час преди приключването на крайния период на процедурата. За един работен ден новите притежатели на земите - три компании и следователка, получили парцелите си, написа " 24 часа ".
Арестуваният градоначалник Георги Димов е изтеглил заем от 1 милион лв., при изискване, че годишната му заплата е 25 000 лв., разкриха от прокуратурата.
Димов ще бъде арестуван за 72 часа, като с изключение на непрекъснат арест, държавното обвиняване ще изиска и отстраняването му от служба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР