Кметът Николай Мелемов обяви днес бедствено положение заради затворения участък

...
Кметът Николай Мелемов обяви днес бедствено положение заради затворения участък
Коментари Харесай

Община Смолян обяви бедствено положение

Кметът Николай Мелемов разгласи през днешния ден бедствено състояние поради затворения сектор на републикански път II-86 Соколовци - Смолян - Средногорци при км 109+450 на територията на община Смолян. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Поводът е писмо от 26 март т.г. на Агенция „ Пътна инфраструктура " по отношение на зародили гравитационни процеси, довели до затварянето на пътя.

„ Свлачищно-срутищните процеси ще доведат до спомагателни вреди и опустошения, както по републиканския път, по този начин и намиращите се в тялото на свлачището електропроводни и водопроводни мрежи. Необходимо е осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян на засегнатия сектор, както и осъществяване на обходен път ", се споделя в писмото от АПИ.

За преодоляване на бедствието Щабът за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия и повреди минава на непрестанен режим на работа. Забранява се придвижването и пребиваването на МПС на избрания сериозен сектор.

След следващите значителни дъждове в Смолянско, тази нощ нови свлачища са тръгнали по различния маршрут от района за Смолян сред Рудозем и Смилян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР