Кметът на южния украински град Херсон Игор Колихаев съобщи, че

...
Кметът на южния украински град Херсон Игор Колихаев съобщи, че
Коментари Харесай

Кметът на Херсон потвърди: Градът е в руски ръце |

Кметът на южния украински град Херсон Игор Колихаев заяви, че съветски военни сили са по улиците на града и са проникнали със мощ в постройката на градския съвет, заяви Ройтерс.

По-рано украинското държавно управление отхвърли известията, че Херсон е паднал в съветски ръце. Това е първият забележителен град, който попада под съветски надзор след началото на нашествието предходната седмица, осведоми Българска телеграфна агенция.

Колихаев прикани съветските бойци да не стрелят по цивилни и обществено насочи зов към жителите да излизат на улицата единствено денем. Кметът съобщи, че в града няма украински военни елементи.

Пред " Франс прес " Генадий Лахута, който оглавява регионалната администрация, споделя че съветските сили са " на всички места " в града.

Превземането на Херсон беше оповестено и от представителя на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, заяви Асошиейтед прес. Той сподели, че гражданската инфраструктура, главните услуги и превозът действат, както нормално, и няма дефицит на храна и съществени артикули.

По-рано в сряда службата на Организация на обединените нации за човешките права заяви, че до среднощ на 1 март във войната в Украйна са доказани 227 цивилни жертви и 525 ранени, съобщи Ройтерс. Повечето от цивилните жертви са резултат от артилерийски и ракетен обстрел и въздушни удари. Според службата действителният брой на цивилните жертви е “значително по-висок ” заради забавянето на информацията от зоните на интензивни бойни дейности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР