Кметът на Враца Калин Каменов даде повече яснота относно новия

...
Кметът на Враца Калин Каменов даде повече яснота относно новия
Коментари Харесай

Инвеститор от хранително-вкусовата промишленост се очаква във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов даде повече изясненост по отношение на новия вложител, който се чака в града. На идното съвещание на Общинския съвет във Враца, планувано за 31 януари т.г., следва да се вземе решение за продажба на общински парцел – 44 дка, намиращ се в ж.к. „ Сениче “, към който този вложител има деклариран интерес.

„ Това е компания, която работи в хранително-вкусовата индустрия, създава сладкарски произведения. Първоначално се възнамерява да построи един индустриален комплекс, концепцията е след време да се направи и втори. Ще се стартира с 50 служащи, като част от производството ще е механизирано “, сподели Калин Каменов и добави, че се чака доста скоро името на новия вложител да бъде оповестено.   

По думите на кмета с реализацията на тази инвестиция в община Враца ще влязат средства, които ще бъдат употребявани за построяването на парка в ж.к. „ Сениче “.

„ Така че инвестицията в „ Сениче “ ще бъде за „ Сениче “. За бъдещия парк има оповестена към този момент и социална поръчка “, посочи Каменов.

Това е втора социална поръчка, която се прави за този парк. За Българска телеграфна агенция ръководителят на Общински съвет на Враца Владимир Христов изясни, че първата не се е осъществила поради променените цени на материалите.

Съвсем неотдавна ни пропадна поръчката за парка в „ Сениче “. Определените от нас суми са изчислявани към началото на 2022 година и към края на годината тези цени към този момент не бяха съответни, изясни Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР